2023. június 07. 20:24
KezdőlapMotoGPQuartararo: „Marquez ellen nyerni mindig nagyobb öröm”

Quartararo: „Marquez ellen nyerni mindig nagyobb öröm”

A tavalyi királykategóriás világbajnok úgy érzi, álmai valóra váltak. Nem érzi magát nyomás alatt, rendkívül motivált a kevesebb, mint egy hét múlva iduló szezon kapcsán, és Acostát jövőre a MotoGP-ben látná.

Indul a visszaszámlálás. Pénteken az első szabadedzéssel megkezdődik a 2022-es idény. A MotoGP-ben Fabio Quartararo az a versenyző, akitől a többiek szeretnék elorozni a koronát idén. A francia világbajnoknak már nem kell bizonyítania, ettől függetlenül többet szeretne elérni.

A 22 éves pilóta szavait a DAZN.com idézi:
„Valóra vált az álmom, világbajnok lettem, de most többet szeretnék. A nyomást viszont nem érzem magamon. Annyi csak, hogy sokkal motiváltabb vagyok, ami erőssé tesz, de nem kell bizonyítanom senkinek semmit.”

A francia arról is beszélt, hogy mire számít a visszatérő Marc Marquezzel kapcsolatban:
„Hogy őszinte legyek, mindig nagy öröm ellene versenyezni. Nem ugyanolyan érzés, mint amikor mások ellen harcolsz. Ellene nyerni az teljesen más. A Yamaha minőségi gép, de természetesen a legjobb motorral és a legütőképesebb projekttel szeretnénk rendelkezni, azonban még semmi nincs eldöntve.”

- Hirdetés -

Quartararo természetesen nyomon követi az alacsonyabb kategória történéseit is. Pedro Acosta teljesítmnye egyenesen lenyűgözi.
„Hatalmas meglepetés számomra. Arra számítok, hogy jövőre már a MotoGP-ben fog versenyezni.”

Fotó: MotoGP Media

- Hirdetés -