2024. április 25. 17:20
KezdőlapMotoGPA VR46-osok futamát technikai problémák nehezítették

A VR46-osok futamát technikai problémák nehezítették

A VR46-os csapatnak nem volt könnyű futama Mandalikán. Luca Marini sokáig a nyolcadik helyen állt az esős versenyen, de technikai gondjai miatt visszaesett a 14. pozícióba. Csapattársa, Marco Bezzecchi a 20. helyen végzett, szintén műszaki problémát említett a gyengén sikerült futama után.

Luca Marini 2021-ben érte el eddigi legjobb MotoGP-eredményét Spielbergben, ahol az ötödik helyen tudott végezni. Az erős mandalikai előtesztek után, a futam elején egészen jól megtalálta a tempót a nedves aszfalton. A 24 éves olasz versenyző a 12. rajtkockából indulva felverekedte magát a 8. pozícióig, amit hosszú körökön keresztül meg is tudott tartani. Az utolsó etapban azonban visszaesett a 14. helyre.

VR46 Racing Team
Fotó: MotoGP Media

Mi történt?  – tették fel neki a kérdést. „Bonyolult vasárnap voltismerte el Marini. „Erősen kezdtem, jól éreztem magam, és az első néhány kör után az első nyolcba kerülésért harcoltam. A tizedik körtől kezdve azonban nagy problémáim voltak a hátsó gumival, és az utolsó öt kör nagyon-nagyon hosszú volt.”

„Nem volt meg a sebességem a kanyarokból való kijövetelekkor, és az elektronika sem volt tökéletes. Talán a rossz stratégiám vagy a kipörgésgátló beállítás volt az oka, de nem tudtam átállítani a mappinget. Míg a többiek hátulról fel tudtak zárkózni és javítani a köridejükön, az én tempóm lelassult. Csak próbáltam befejezni a versenyt.”

Az esős futam újdonság volt a Mooney VR46 Racing Team másik pilótája számára, ugyanis Marco Bezzecchi először vezetett hosszú etapot vizes pályán MotoGP-motorral. A katari kiesés után itt célba tudott érni, igaz, csak az utolsó előtti, 20. helyen.

Volt egy kis gondom a rajtnál, de sikerült felküzdenem magam a pontszerző helyekre” – számolt be Bezzecchi. „De később a probléma visszatért, és sokkal lassabban kellett mennem. Valami nem működött a motoron.