2024. április 19. 11:40
KezdőlapMotoGPEzpeleta: Remélem, Marc ott lesz a portimaói futamon

Ezpeleta: Remélem, Marc ott lesz a portimaói futamon

A Dorna elnöke, Carmelo Ezpeleta Márquez állapotáról beszélt: „Ha Portugáliában rajthoz áll, és jól zár, lehet esélye a világbajnoki címre.”

A Honda tegnap kiadott közleménye szerint a 29 éves spanyol állapotában javulás következett be. A csapat még semmi hivatalosat nem hozott nyilvánosságra Márquez állapotával kapcsolatban, csak annyit, hogy a pilóta a felépülés útjára lépett. Teljes gyógyulásról azonban még nem beszélhetünk. Jelenleg annyi biztos, hogy Márquez nem vesz részt az argentin nagydíjon, illetve Texasban sem áll majd rajthoz. Portimao azonban már opció lehet.

Az április 24-én megrendezésre kerülő portugál nagydíj kapcsán Carmelo Ezpeleta is megszólalt a témával kapcsolatban a Speedweek.com-nak adott interjújában:

„Remélem, hogy mihamarabb képes lesz újra versenyezni. Talán Portimaóban rajthoz áll, de előfordulhat, hogy hosszabb szünettel kell számolnunk. Ha részt vesz a portugál nagydíjon és előkelő helyen ér célba, lehetősége lesz még, hogy a világbajnoki tabellán elöl végezzen 2022-ben. Nem tudom, hogy nyer-e vagy sem, de ha minden további futamon a győzelemért versenyez majd, akkor a világbajnoki címre is esélyes lehet. Természetesen ez a többi versenyző eredményeitől is függ.”

Forrásgpone.com