2024. április 23. 17:19
KezdőlapMotoGPMegvan Márquez helyettese az Argentin Nagydíjra

Megvan Márquez helyettese az Argentin Nagydíjra

A várakozásoknak megfelelően Stefan Bradl ugrik be a kettőslátással küzdő Marc Márquez helyére az Argentin Nagydíj hétvégéjére.

A Repsol Honda garázsának egyik felén Pol Espargaro kifejezetten jól kezdte a szezont, Katarban dobogóra állhatott, és az indonéz káoszban is pontot tudott szerezni. A spanyol ennek köszönhetően hatodik összetettben, mindössze tíz pontra a vb-éllovas Enea Bastianini mögött. Espargaro legjobb eredménye egyelőre egy hatodik hely Termasban, ezt most akár túl is szárnyalhatja csapata, a Repsol várakozásai szerint.

A garázs másik oldalán jóval problémásabb szezonkezdeten van túl Marc Márquez. A katari szezonnyitó neki is jól sikerült az ötödik hellyel, Indonéziában viszont el sem tudott rajtolni egy highside, és az ebből fakadóan visszatérő kettőslátás miatt. A Repsol Honda most bejelentette, hogy Mandalikával ellentétben ezúttal már két motorral indulnak. Marc Márquez helyettese a várakozásoknak megfelelően a teszt- és tartalékversenyző Stefan Bradl lesz.

Stefan Bradl tavaly öt futamon indult összesen, legutóbb Portugáliában, ahol az utolsó pontszerző, 15. helyen ért célba.

A legfontosabb előszöris az, hogy a legjobbakat kívánjam Marc-nak, aki remélem, a lehető leghamarabb meggyógyul” – idézi Bradlt Márquez sérülése kapcsán az istálló. „Addig is, amíg ez megtörténik, igyekszem a legjobbamat nyújtani, hogy azzal a lehető legtöbbet segíthessek a csapatnak. Teszteltem már többször is az idei motorral, de ez nyilván teljesen más sztori. Szép emlékeket őrzök Argentínáról, 2014-ben például ötödik lettem, legutóbb pedig, amikor itt versenyeztem, hetedik. A tervet még ki kell dolgozni a hétvégére, de biztos, hogy lesz munka bőven.