2024. április 24. 06:37
KezdőlapMotoGPTestvére szerint Marc Márquez soha nem volt ennyire mélyen

Testvére szerint Marc Márquez soha nem volt ennyire mélyen

Mentálisan is nehéz a visszatérő kettőslátás-probléma Marc Márquez számára. Erről testvére, Álex beszélt a napokban.

Marc Márquez még Indonéziában bukott óriásit, emiatt kényszerül kihagyni az Argentin Nagydíjat. A nyolcszoros világbajnok kapcsán eleinte „csak” agyrázkódásra gyanakodtak a kezdeti vizsgálatok alapján, később kiderült, ismét a korábban már meglévő kettős látással küzd az esés nyomán. Márquez már a tavalyi év során is kihagyni kényszerült az utolsó két futamot, pontosan emiatt. Akkor egy edzésbaleset okozott idegsérülést a szemében, most pedig ismét ezzel küzd.

Mármint a szó legszorosabb értelmében küzd, erről Marc Márquez testvére, Álex beszélt.

Az első napokban nagyon mélyen volt, de ez szerintem teljesen érthető” – kezd bele a kisebbik Márquez a Motorsport.com kérdésére. „Igazából soha nem láttam olyan mélyen, mint akkor. De szerencsére van előrelépés. Most már nagyon jól érzi magát. Még viccelődtem is vele a csúszó program kapcsán, hogy van egy plusz napja meggyógyulni és ideérni.

Már önmagában a gyógyulás ténye nagyon fontos. „Az, hogy érzi, hogy javul az állapota, már önmagában nagyon fontos a fejnek. Remélem, nagyon hamar ismét láthatjuk a pályán. Már csak azért is, mert ő az én testvérem. De a hondásoknak is nagyon fontos a jelenléte, hogy megmutassa, hol vannak a motor határai.

Márquez balesete kapcsán a Repsol és a Michelin is egymásnak ment, a gumigyártó és Alberto Puig egymásra mutogatott ennek kapcsán.