2023. június 06. 15:37
KezdőlapMotoGPQuartararo: Merő szerencse, ha a Yamaha tapadást talál

Quartararo: Merő szerencse, ha a Yamaha tapadást talál

- Hirdetés -

Fabio Quartararo szerint nincs egyszerű dolga sem neki, sem a többi yamahásnak. Nem egyszerű bánniuk a motorral.

Fabio Quartaro nem tudta stabilan indítani a 2022-es szezont, a katari szezonnyitón csak kilencedik lett, legutóbb, Indonéziában viszont javítani tudott, és a pole-ból indulva másodikként intették le Miguel Oliveira mögött. A hektikus teljesítményre megvan Fabio Quartararo válasza: a motor, amin ül.

Nem foglalkozhatunk állandóan a motor hátsó tapadásával, illetve általában a tapadással” – mondta a vb-címvédő még az Argentin Nagydíj elején. „A motorunk optimális működési tartománya nagyon szűk. Ha van kellő mennyiségű tapadás, akkor a Yamaha kiválóan működik. Ilyenkor azt érzem, én vagyok a világ ura, és bármire képes vagyok. Ha viszont egy pályán mondjuk kisebb a tapadás, akkor hirtelen nagyon izzadságszagú az összes erőfeszítésünk. Ez az egész folyamat pedig egy merő szerencse. Hogy melyik kanyarban hogyan tudsz alkalmazkodni az adott körülményekhez. Erre viszont nem lehet felkészülni.

- Hirdetés -

Quartararo jelenleg az egyetlen yamahás, aki két futam alatt dobogóra állhatott, vagy akár csak egyáltalán a közelébe került ennek az eléréséhez. Csapattársa, Franco Morbidelli például készséggel elismerte, hogy nincs még a francia szintjén, Andrea Dovizioso pedig nemrég arról beszélt, hogy nagyon más dolgokat szeretne a motorjától, mint amit gyári márkatársai (Quartararo és Morbidelli) igényelnek az M1-estől.

Quartararo a hamarosan megrendezendő Argentin Nagydíj előtt 27 ponttal harmadik a vb-tabella harmadik helyén található, a következő a tizedik helyen a csapattárs Morbidelli.

Varga Ákos
Varga Ákoshttps://p1race.hu
Valentino Rossin nőttem fel, és szerintem ő marad "A" kedvenc versenyzőm. De a MotoGP sem csak és kizárólag ő, hát még az egyetemes motorversenyzés világa! Gyárilag, az egyik végzettségem szerint olasz-spanyol szakos tanár vagyok, így be is tudjátok viszonylag könnyen lőni, merrefelé irányul alapvetően az érdeklődésem... :)
- Hirdetés -