2024. április 16. 08:04
KezdőlapMotoGPMorbidelli úgy érzi, egyelőre nincs Quartararo szintjén

Morbidelli úgy érzi, egyelőre nincs Quartararo szintjén

Franco Morbidelli tudja, nincs olyan tapasztalata még a Yamahával, mint vb-címvédő csapattársának, de célja az, hogy ezt minél hamarabb behozza.

Franco Morbidelli még a tavalyi év utolsó öt futamára került fel a gyári Yamahához a Petronas SRT-től a távozó Viñales helyére. Ez nem volt épp egy problémamentes időszak, hiszen „Morbido” éppen egy komoly térdsérülésből tért vissza, ráadásul egyébként is nehéz egy ilyen szezon közbeni helyettesítés.

Most Morbidelli már teljes szezont kezdett meg a Monster Energy Yamaha istállójánál Fabio Quartararo mellett, de tudja, egyelőre még fel kell zárkóznia. Ezt tükrözik az eredmények is, hiszen Morbidelli két futam után tizedik összetettben, míg Quartararo harmadik. Az olasz legutóbb Indonéziában hetedik lett.

Egyelőre nincs olyan tapasztalatom, mint neki, sem a motorral magával, sem a csapattal” – ismeri el az olasz. „Azért is mondom ezt, mert látom Fabio munkáját, ahogy a csapattal dolgozik. Sokkal precízebb instrukciókat tud adni a csapatnak, milyen változást szeretne látni a motorján. Ez egy fontos aspektusa a munkának. Szeretnék én is a lehető leghamarabb azzal a tudással rendelkezni, mint ő.

Morbidelli a problémás argentin logisztikával kapcsolatban is elmondta a véleményét. Ahogy erről beszámoltunk, emiatt kényszerűségből kétnapossá zsugorodik a versenyhétvége Termasban.

Én a magam részéről nem kultiválom annyira a kétnapos hétvégék ötletét. Aztán persze ez később megváltozhat, és lehet, hogy ez lesz a jövő, de jelenleg úgy gondolom, ez se nekünk nem jó, se a szurkolóknak.

Így most mindenki tiszta lappal indul. Még maga Morbidelli is, Quartararóhoz képest. „A Yamaha itt tradicionálisan jó, így ez adhat nekem némi löketet. Remélem, előre tudok lépni a hétvége során.

ForrásGPOne