2024. április 25. 12:52
KezdőlapWheelieJorge Lorenzo is autóversenyző lesz

Jorge Lorenzo is autóversenyző lesz

Motoroskarrierje befejeztével Jorge Lorenzo is kipróbálja magát versenyautó, méghozzá egy Porsche volánja mögött.

Valentino Rossi és Dani Pedrosa után Jorge Lorenzo immár a sokadik motoros az elmúlt évek toppilótái közül aki karrierje befejezése után autóversenyzőként próbálja ki magát. A spanyol nevét innentől az olasz Porsche Carrera kupa mezőnyében kell keresnünk.

Egy új és izgalmas időszak következik az életemben. Ezért óriási köszönettel tartozom a Q8 Hi Perform csapatának, amelynek köszönhetően az olasz Porsche Carrera kupában versenyezhetek. Erős, egységes és amibiciózus istálló vagyunk, és alig várom már, hogy bebizonyíthassam, hogy négy keréken is versenyképes tudok lenni” – fogalmaz Lorenzo Instagram-posztjában.

Az olasz Porsche Carrera kupának 2022 lesz a tizenhatodik szezonja. A mezőnyre még vár egy utolsó teszt Monzában a jövő hét során. A 2022-es szezon a május 7-8-i hétvégén kezdődik majd Monzában. Ezt követően Misano, Mugello, Vallelunga, Franciacorta, majd megint Monza aszfaltcsíkján méretik meg magukat.

A Porsche Carrera Cup olasz kiírását 2019-ben és a 2020-as szezon végén is a hazai Simone Iaquinta tudta megnyerni. A 2021-es szezon bajnoka végül harmadszorra már nem ő, hanem Alberto Cerqui lett.

Az ötszörös világbajnok Instagram-posztja a bejelentésről:

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

JORGE LORENZO (@jorgelorenzo99) által megosztott bejegyzés

Itt pedig már az autót teszteli Imolában:

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

JORGE LORENZO (@jorgelorenzo99) által megosztott bejegyzés

ForrásGPOne