2024. április 23. 15:34
KezdőlapMotoGPFőnöke szerint Márquez mindenki előtt jár

Főnöke szerint Márquez mindenki előtt jár

Ódákat zengett Marc Márquez teljesítményéről repsolos csapatfőnöke, Alberto Puig. Szerinte visszakaptuk a régi Márquezt.

Megint visszatérő szemproblémái után Marc Márquez újra versenyezhetett Austinban. A 29 éves spanyol a kilencedik helyről rajtolhatott Austinban, végül hatodikként intették le. Mindezt úgy, hogy egy műszaki hiba miatt alig tudott elrajtolni. Csapatfőnöke, Alberto Puig nem győzte dicsérni, amit Márquez nyújtott Austinban.

Marc egy lenyűgöző versenyt futott, ezt el kell mindenkinek ismernie” – fogalmazott Puig a GPOne kérdésére. „Mindezt egyébként úgy, hogy a rajtja a látott hiba miatt borzalmasan alakult. De vizsgálja már a HRC, mi is történt pontosan. De Marc mindezeket helyre tudta hozni. Pedig a rajt után utolsó volt, hat másodpercre mindenkitől. Ezek után viszont ő volt a leggyorsabb mindenkihez képest. Hihetetlen teljesítmény volt.

Puig szerint Márquez teljesítményén a legkevésbé sem látszottak a problémái. „Nem versenyezhetett Indonéziában, majd Argentínába el sem utazott. Így nagyon fontos volt, hogy itt egy jó teljesítmény után jó szájízzel érhessen célba. Végül meg tudta mutatni azt a szokásos hihetetlenül magas szintet, amit láthattunk tőle korábban. Marc továbbra is mindenki előtt jár egy lépéssel.

Puig szerint semmi nincs még veszve, akár Márquez, akár Pol Espargaró a kérdés. „Pol lemaradása csak 38 pont, és Marcé is csak 40, ráadásul úgy, hogy két futamot ki is hagyott. A célunk továbbra is a győzelem, és biztos vagyok benne, hogy le fogjuk tudni dolgozni a hátrányunkat.

ForrásGPOne