2024. április 19. 05:36
KezdőlapMotorsportA "visszavonuló" Davies helyettesíti Zanettit Le Mans-ban

A „visszavonuló” Davies helyettesíti Zanettit Le Mans-ban

Lorenzo Zanetti a napokban szenvedett komoly sérüléseket, így endurance-világbajnoki csapatának helyettest kellett találnia. Ez Chaz Davies lett.

Chaz Davies a 2021-es szezon végén úgy fogalmazott, hogy ő a maga részéről befejezettnek tekinti 27 éves teljes szezonos motorversenyzői karrierjét. Az azóta már a 35. életévét is betöltő walesi akkori közleményében igyekezett leszögezni, hogy nem nevezné ezt visszavonulásnak, hiszen bármikor hozhatja úgy az élet, hogy majd versenyez még. Ennek megfelelően nem állt le teljesen, és azóta is edzésben volt.

Davies a 2022-es szezonra az Aruba.it Racing Ducati istállójánál lát el egyfajta mentori-tréneri szerepet. Itt egyébként pont Bautista nyitott kettős győzelemmel a Superbike-szezonnyitón.

Davies új munkaköre a napokban kibővült, miután az endurance-világbajnokság egyik istállója, a német ERC Endurance rá tudta beszélni a visszatérésre. A csapat egyik versenyzője eredetileg Lorenzo Zanetti lett volna, ő azonban jelenleg kórházban fekszik, miután a misanói olasz bajnoki futamon súlyos sérüléseket szenvedett. A szezon hétvégén kezdődik a Le Mans-i 24 órással.

Lorenzo jelenleg is kórházban van, miután több csontja is eltört” – fogalmazott az ERC Endurance csapatfőnöke, Uwe Reinhardt. „Azt nem tudjuk még, Spában indulhat-e, de Le Mans-ban biztosan Chaz Davies helyettesíti majd őt. Miután ő nagyon régóta a Ducatival dolgozik, biztos vagyok benne, hogy sokat fog segíteni egy remélhetőleg dobogós helyezés elérésében. Ez nagyon fontos lenne. Nagy kár Lorenzo sérüléséért, mert nagyszerűen ment a teszteken, és kiváló csapattagunk. Szerencsére Chazzel is csak egy órát kellett beszélnünk, majd rábólintott az ajánlatunkra. Neki is egy álma válik válóra ezzel.

Davies csapattársai a 24 óra során az ERC Endurance Ducatiján David Checa, Javier Forés és tartalékként Marc Moser lesznek. A versenyt április 16-17. között rendezik.