2024. március 28. 18:42
KezdőlapSupersportAegerter-Baldassarri pengeváltás az első Supersport-hétvégén

Aegerter-Baldassarri pengeváltás az első Supersport-hétvégén

A Supersport-vb 2022-es szezonnyitó hétvégéjén az első futamot Baldassarri, a másodikat Aegerter nyerte. Most ők beszélnek a parázs csatáról.

A Supersport-világbajnokság szezonnyitó versenyhétvégéjén Lorenzo Baldassarri szerezte meg a superpole-t, de a két első rajthelyből végül csak az egyiket tudta győzelemre váltani Dominique Aegerter ellen. A svájci bajnoki címvédő a második futamon felvette az elé ledobott keszyűt, és azon már ő végzett az élen. A csata ugyanolyan kiélezett volt, mint az első versenyen.

Alább a főszereplők szavait olvashatjuk.

Nagyon örülök, hogy rögtön az első hétvégén összejött az első győzelem” – fogalmazott a második futam után Aegerter. „Az első futamon mindketten nagyon szerencsések voltunk az utolsó kanyarban. A másodikon aztán igyekeztem rögtön az elejétől kezdve keményen nyomni. De Balda folyamatosan ott volt mögöttem, így pedig nem hibázhattam. Egyszer aztán meg is előzött, így tanulmányozhattam, hol gyorsabb nálam, és hol tudom őt megelőzni. Visszaelőztem, abban bízva, hogy a versenytempója nem annyira jó. Aztán megint ő volt elöl. Mondtam is: nem igaz, hogy megint ugyanaz történik. Szerencsére enyém volt az utolsó szó.

Baldassarri szerint …a második futam is egy nagyszerű csata volt Domival. Láttam, ahogy próbál meglépni tőlem, de szerencsére tudtam vele tartani a lépést. Még jobban is éreztem magam, mint az első futam során. Ezúttal én buktam el a győzelmet az utolsó kanyarban. Egyszerűen túl sok gázt akartam adni a kigyorsításkor, innen a különbség. Ez így egy kiváló szezonkezdet volt.