2024. április 26. 16:58
KezdőlapMotoGPAlzamora: Márquez meg akarja nyerni a címet, a Hondának segítenie kell

Alzamora: Márquez meg akarja nyerni a címet, a Hondának segítenie kell

Marc Márquez menedzsere szerint az austini 6. hely felér egy győzelemmel, de egy bajnokságra versenyképesebb motorra van szükség.

Emilio Alzamora múlt szombaton inkább mérges, mint izgatott volt. Versenyzője, Marc Márquez fantasztikusan teljesített Austinban, hatodikként futott be. De Alzamora nem volt teljesen elégedett: „Mérges vagyok, mert elég szerencsétlenül indult, és ez befolyásolta a versenyt.” – idézi szavait a GPOne.com.

Alzamora sok éve dolgozik együtt Márquezzel, ezért pontosan tudja, hogy mire képes, viszont a pilóta mindig meglepi valamivel. Mint Austinban, vagy a visszatérés a borzalmas mandalikai balesete után.

„Nincsenek szavak most Márquezre.”  – mondta Alzamora  –  „Én mindig azt mondom, hogy az atlétáknak mindig követniük kell a szerencséjüket, és ő azt csinálná,  de nem mindig alakul így, mert az a technikai dolog az elején keresztbe tett neki azok után, hogy mennyi mindent megtett, hogy eljusson idáig. Nekünk ez az eredmény felér egy győzelemmel, és ad Marcnak és a Hondának egy löketet, hogy tovább folyassuk, mert elég hosszú az út.”

Márquez próbál mindent helyre rakni, és Alzamora azt akarja, hogy a Honda is ezt tegye, hiszen az új motor még nem tökéletes, és a pilótájának szüksége van valamire, amivel a legjobb formáját tudja hozni. Különösen most, hogy a bajnokság még mindenki számára elérhető. A spanyol 40 ponttal van lemaradva az első helyezettől, és még 17 futam van hátra.

„Ez több, mint egy harc. A célunk megnyerni a bajnokságot, mind Márqueznek, mind a Hondának, de ehhez a körülményeknek is kedvezőknek kell lenniük. A Honda sokat küzdött, és Marc ott van, hogy irányt mutasson, de szüksége van egy versenyképesebb motorra. Szerintünk jó úton haladnak, máskülönben a visszatérés lehetetlen lesz. Több segítségre van szükségünk tőlük.”

Forrásgpone.com