2024. április 18. 02:07
KezdőlapMotoGPBastianini csak jól szeretné érezni magát Portugáliában

Bastianini csak jól szeretné érezni magát Portugáliában

Enea Bastianini mindössze jó érzéseket tűzött ki maga elé célként Portimao kapcsán. A vb-éllovasnak tökéletes lehet ehhez a bajnokság egyik legszórakoztatóbb pályája.

Enea Bastianini Austinban aratott győzelmével világbajnoki éllovasként érkezik az európai szezonkezdet első futamára, a Portugál Nagydíjra. Biztató lehet a Bestia számára, hogy a tavalyi második portugál futamon hiába rajtolhatott mindössze a 16. helyről, végül kilencedikként futott be. A cél az, hogy a tabella élén maradjon a lehető legtovább, de ezért nem akar magára indokolatlanul nagy nyomást helyezni.

Egy nagyszerűen alakuló austini versenyen vagyunk túl, ahol a győzelem a hab volt a tortán egy kiváló tempó megkoronázásaként” – mondja Bastianini. „Most pedig jön Portimao, ami egy rendkívül élvezetes pálya a folyamatos hullámvasutazásával. Az egyetlen, amit tennünk kell, hogy a munkánkra fókuszálunk. De ezt tettük eddig is. A legfőbb dolog, hogy jól tudjuk érezni magunkat.

Bastianini szerint Portimao az igazán jó alkalom egy jó eredményre. Jerezben ugyanis nehezebb lesz kitűnni, lévén azt a pályát mindenki ismeri. „Ott biztosan sokan lesznek gyorsak, és kicsik lesznek a különbségek. Elvégre teszteltünk is ott. De azt a pályát is nagyon szeretem.

Enea Bastianini két győzelmével, valamint egy tizenegyedik és egy tizedik helyével eddig összesen 61 pontot tudott szerezni. Ezzel jelenleg vezeti a tabellát, előnye öt pont a második Álex Rins mögött.

ForrásGPOne