2023. június 06. 16:02
KezdőlapSuperbikeSzerződést bontott versenyzőjével a Pedercini

Szerződést bontott versenyzőjével a Pedercini

- Hirdetés -

Érdekes időzítéssel, a második Superbike-versenyhétvége előtt alig néhány nappal váltak el a Pedercini és Loris Cresson útjai.

Loris Cresson személyében a Team Pedercini Racing egyetlen versenyzővel vágott neki a 2022-es Superbike-világbajnoki szezonnak. Maga a belga egyébként már 2020-as bemutatkozása óta az ő versenyzőjük volt, miután Portugáliában ő helyettesítette a súlyosan megsérülő Sandro Cortesét.

Cresson végül a bemutatkozó hétvégéje során háromszor is a legjobb 20 közé jutott Portugáliában, majd a következő évre teljes szezonra szóló szerződést kapott a Pedercini istállójától. Egyetlen alkalommal tudott pontot szerezni, amikor Assenben tizenharmadik lett az összesen 14 célba érkező közül. A futamot végül piros zászlóval intették le. Ezen kívül még a Donington Park aszfaltcsíkján rendezett versenyhétvége során került közel a pontszerzéshez. Ekkor az első futam végén tizenhatodik helyen intették le.

- Hirdetés -

A hétvégi holland versenyhétvége előtt pedig a Pedercini részéről érkezett egy közlemény, miszerint Cresson azonnali hatállyal távozik a csapattól. A csapat kifejezetten szűkszavúan a következőket írta: „A TPR tájékoztat mindenkit, hogy Loris Cresson azonnali hatállyal távozik a csapattól. Hamarosan azzal kapcsolatban is érkezni fog a bejelentés, ki lesz majd a helyettese a következő versenyhétvégén, illetve a szezon további részében. A TPR Team Pedercini minden jót kíván Lorisnak a jövőre nézve.

A Superbike-világbajnoki tabellát jelenleg Álvaro Bautista vezeti, aki az aragóniai nyitóhétvége második, majd harmadik versenyét is meg tudta nyerni. A Pedercini és Cresson a három verseny egyikén sem tudott pontot szerezni.

Varga Ákos
Varga Ákoshttps://p1race.hu
Valentino Rossin nőttem fel, és szerintem ő marad "A" kedvenc versenyzőm. De a MotoGP sem csak és kizárólag ő, hát még az egyetemes motorversenyzés világa! Gyárilag, az egyik végzettségem szerint olasz-spanyol szakos tanár vagyok, így be is tudjátok viszonylag könnyen lőni, merrefelé irányul alapvetően az érdeklődésem... :)
- Hirdetés -