2024. április 18. 22:51
KezdőlapMotoGPPedrosa: a KTM a prioritás

Pedrosa: a KTM a prioritás

Három egykori MotoGP sztár is négykeréken próbálja ki magát Olaszországban. Ám míg Valentino Rossi a GT World Challenge Tour-ban, Jorge Lorenzo pedig az olasz Porsche Carrera Kupában teljes szezont teljesít, addig Dani Pedrosa csak néhány futamra kapott beugrási lehetőséget. A háromszoros világbajnok továbbra is a KTM tesztpilótája, és ezt tekinti elsődleges feladatának.

„Természetesen a KTM a prioritásom, tehát a naptáramban is ez az első. Vagyis még várnom kell, hogy lássam, hogy sikerül a másik két verseny, és a jövőben hogyan tudok fejlődni. Ideális esetben fel tudom venni a tempót, és jobban teljesíteni, és akkor érdekes lenne legalább egy szezonon keresztül látni, hogy megy. De mindenek előtt látnom kell, hogy a két naptár nem ütközik.”

Forrás: Dani Pedrosa Twitter

Rossi-Pedrosa

Érdekesség, hogy Pedrosa egyazon hétvégén debütált Imolában Rossival. Sőt, a két MotoGP legenda (mivel nem azonos sorozatban mennek) egymással szemben lévő boxot kapott, így többször összefutottak a paddockban.

„Ez csak véletlenül alakult így, hogy az ő boxuk elé került a miénk. Az egyik edzésen találkoztunk, és volt két percünk beszélgetni a tapasztalatainkról. Elmagyarázta nekem, hogyan kell versenyautóval íven maradni. A MotoGP-ben az a megszokott, hogy a versenyív gyorsabb, hiszen fel van gumizva, de jobban szenvedünk, ha lemegyünk a poros ívre. Autókkal viszont össze is szeded a piszkot. Szóval mondtam neki, hogy amikor félre kellett állnom a gyorsabb srácok elől, akkor a gumi összeszedte a törmeléket és vibrálni kezdett. Majd utána sem múlt el, és nem tudtam visszanyerni a tapadást. Ez például egy olyan dolog, amiben ugyanazt tapasztaltuk.”

Forrás: Gold & Goose / Red Bull Content Pool

Bár a paddockban már találkoztak, a pályán egyelőre nem egymás ellen versenyeztek még négykerékkel. Minden esetre vélhetően nagyon sok rajongó kíváncsi lenne egy ilyen meccsre is.

„Ha más nem is, biztos szórakoztató lenne. Kíváncsi lennék, milyen lenne egy másik környezetben, habár a motorsport azért elég hasonló. De biztos jó móka lenne.”