2023. június 05. 14:27
KezdőlapWheelieMegvannak Rossi első GT-s pontjai

Megvannak Rossi első GT-s pontjai

- Hirdetés -

Valentino Rossi gyorsan tanul: az első imolai futam tanulópénze után Brands Hatch-ben már tizenharmadik lett, és elkerült egy balesetet is.

Valentino Rossi nemrég még a GT World Challenge Endurance Cup keretein belül Imolában lett tizenhetedik. A Sprint Cup Brands Hatch-i versenyére aztán a váltótársak, Nico Müller és Frédéric Vervisch közül csak az utóbbi maradt. Így vágtak neki tehát Angliában a futamnak, ahol Rossinak rögtön egy baleseten kellett keresztülmanővereznie. Két Team WRT-s csapattárs, Jean-Baptiste Simennaur és Benjamin Goethe ütközött össze, ezt úszta meg végül Rossi, aki kezdte a versenyt.

Az első verseny felénél ült be Vervisch az autóba, amellyel végül tizenharmadikként zártak. A második futamon sikerült erre még rátenniük, ugyanis (ezúttal fordított sorrendben) nyolcadikként zártak, az olasz vezetésével.

- Hirdetés -

Az első futamot Ulysse De Pauw és Pierre Alexandre Jean párosa nyerte meg, egy Ferrari 488 volánjánál. A másodikon az orosz Timur Boguszlavszkij és Raffaele Marciello végeztek az élen. Ők egy Mercedes AMG GT3-at vezetve nyerték meg ezt a versenyt.

Rossiék következő bevetése jövő hét végén, Magny-Cours-ban lesz majd.

Már a motorversenyzői karrierem során is ott motoszkált a fejemben, hogy autókkal is versenyezzek” – fogalmazott még múlt pénteken, a versenyhétvége kezdetén Rossi. „Ez eleinte még csak a képességeim élesítéséről szólt. De a karrierem vége felé nagyon nehezemre esett megállni, ez pedig segített abban, hogy abbahagyjam. És itt is versenyképes akarok lenni. Egész jó köröket tudtam futni, a fontos az, hogy ez a tempó hamarabb jöjjön. Szerencsére nem vagyok messze a top srácoktól, pedig nekik sokkal nagyobb tapasztalatuk van az enyémhez képest.

Az első verseny, teljes egészében:

A második verseny, szintén az elsőtől az utolsó pillanatig:

SourceCrash.net
Varga Ákos
Varga Ákoshttps://p1race.hu
Valentino Rossin nőttem fel, és szerintem ő marad "A" kedvenc versenyzőm. De a MotoGP sem csak és kizárólag ő, hát még az egyetemes motorversenyzés világa! Gyárilag, az egyik végzettségem szerint olasz-spanyol szakos tanár vagyok, így be is tudjátok viszonylag könnyen lőni, merrefelé irányul alapvetően az érdeklődésem... :)
- Hirdetés -