2024. április 23. 10:53
KezdőlapMotoGPAlex Márquez: Marc és én ugyanazokat a visszajelzéseket adjuk

Alex Márquez: Marc és én ugyanazokat a visszajelzéseket adjuk

A csalódást keltő szezonkezdés ellenére, az ifjabb Márquez nyíltan beszél az RC213V gyengeségeiről, és közös munkájáról bátyjával.

„Nehezen kezdődött a szezon számomra. Azt reméltük, jobban fog indulni. Még mindig vannak problémák a motor elejével, ugyan nem olyan jelentősen, mint tavaly, de továbbra is fennállnak. Egyszerűen nem értjük, miért lehet ez. Ha versenyzőként nem érzed a motor elejét, kizárt, hogy gyors tudj lenni. Ettől a problémáról eltekintve, a Hondában megvan a kellő potenciál, hiszen a hátsó tapadás és minden más tökéletesen működik.”

Alex Márquez testvéréről is megosztott néhány gondolatot:

„Marcnak sem volt egyszerű a kezdés, különösen a mandalikai sérülése miatt. Mára rendbe jött, és újra jól érzi magát a motoron. Úgy tud küzdeni és versenyezni, ahogy azt tőle megszoktuk. A másik előny, hogy ő már néhány új dolgot kipróbálhatott a motoron. Remélem, hogy az ő útmutatásait követve visszanyerjük a motor elejébe vetett bizalmat. Ez az az akadály, amit momentán meg kell ugranunk. Ha a pályán vagyunk, mindenki az ő munkájára figyel. Később megosztja velünk a tapasztalatait. Mióta a királykategóriában versenyzem, nagyon sok mindent kipróbáltunk. Alberto Puig gyakran jön oda hozzám, hogy ugyanaz a véleményem, mint Marcnak. Attól függetlenül, hogy teljesen más vezetési stílusunk van, a véleményünk rendszerint megegyezik. Próbáljuk egymást segíteni, hogy a motort is minél komfortosabbá tegyük.”