2024. április 20. 05:10
KezdőlapMotoGPLin Jarvis: Morbidellinek magára kell találnia

Lin Jarvis: Morbidellinek magára kell találnia

Fabio Quartararo árnyékában valóban nem könnyű teljesíteni a fiatal olasznak, ebben a cipőben járt tavaly Maverick Viñales is.

Egy dolog azonban biztos: Franco Morbidelli a gyári Yamaha csapatnál folytatja 2023-ban is. Felmerültek olyan pletykák, melyek szerint esetleg Miguel Oliveira, vagy Toprak Razgatlioglu érkezhet az ifjú Rossi-növendék helyére, de Lin Jarvis ezt automatikusan megcáfolta:

„Franky-nek két éves szerződése van nálunk a Yamahánál, és ehhez is tartjuk magunkat.”

Az olasz egyelőre halovány teljesítményt nyúlt, hiszen 6 futam elteltével mindössze 18 pontot sikerült gyűjtenie. Egy alkalommal ért el Top10-es eredményt, de Jarvis ennek ellenére sem aggódik:

„Minden lehetséges. Gondoljunk csak a tavalyi helyzetre Viñales-szel. Sosem tudhatjuk, mi fog történni. Gondolok itt esetleges sérülésekre, vagy a versenyző döntéseire. Normál esetben úgy képzeltük, hogy Viñales is nálunk marad a gyári csapatnál, de Franky leváltotta őt. Fabio magasra tette a lécet, nehéz a köelébe kerülni, de tudjuk, hogy Morbidelliben megvan a potenciál, képes gyors lenni. Egyszerűen vissza kell, hogy térjen a hite, az energiája, és jól kell érezze magát a motoron. Ezután képes lesz újra arra a teljesítményre, mint korábban, legyőzhetetlen is lehet. Nekünk az a dolgunk, hogy mellette legyünk, és a motort versenyképessé tegyük számára. Ez bizonyára meghozza gyümölcsét.”