2024. március 29. 12:20
KezdőlapMotoGPJarvis szerint Quartararo egy a nagy nevek közül

Jarvis szerint Quartararo egy a nagy nevek közül

A Yamaha főnöke úgy véli, a regnáló francia világbajnokot egy lapon lehet említeni olyan klasszisokkal, mint Rossi, Lorenzo vagy Márquez.

Fabio Quartararo úgy érkezett világbajnokság körforgásába, mint a következő Marc Márquez. Tehetsége vitathatatlan, de a Moto3-as és Moto2-es évei nem voltak épp zökkenőmentesek.

Az áttörést számára a 2019-es igény jelentette, amikor feligazolt a királykategóriába, és ülést kapott a Petronas Yamaha SRT csapatnál, ahol jelentős sikereket ért el. Hét alkalommal állt dobogóra, illetve hat pole pozíciót szerzett. Megtiszteltetésként érte, amikor 2021-ben megkapta Valentino Rossi helyét a gyári Yamaha alakulatnál, mivel az előző idénye is meglehetősen színvonalasra sikerült.

A francia pilóta volt az első, aki Jorge Lorenzo 2015-ös világbajnoki címe után, újra címet hozott a gyári Yamaha csapatnak.

Most – hazai futama előtt – minden szem a fiatal versenyzőre összpontosul, aki igyekszik növelni előnyét a pontversenyben. Számára természetesen a címvédés a cél, csapatfőnöke szerint erre pedig minden esélye megvan.

Lin Jarvis szerint Quartararo egy rendkívül pozitív jelenség, és egy lapon említhető olyan nagyszerű versenyzőkkel, mint Valentino Rossi, Jorge Lorenzo vagy Marc Márquez.

„Bizonyára megvan az a nyers tehetség benne, ami minden világbajnokban. Egy igazi bajnok zsebében mindig ott az a plusz, az a szikra, az a képesség, ami Rossiban, Lorenzóban, Márquezben vagy Stonerben is megvan. Fabiót abszolút ezek között a nevek között kell említeni. Épp csak 23 éves, nagyon fiatal még. Úgy gondolom, nagy jövő áll előtte.”

„Jelenleg az ő stílusa fekszik leginkább az M1-nek. Ha képesek vagyunk minden feltételt biztosítani számára, el fog jutni arra a szintre, hogy többszörös világbajnokká válik majd. Szóval remélem, hogy velünk marad. Nem csak azért, mert kirobbanó tehetség, hanem, mert nagyon szimpatikus srác, abszolút pozitív jelenség ebben a sportban. Az egész csapatnak, az egész Yamaha brand-nek jót tesz a jelenléte. Megvan benne a teljes csomag.”

A francia szerződése az idény végén lejár. Jelenleg is zajlanak a tárgyalások a márkával a hosszabbítást illetően.