2024. március 28. 09:25
KezdőlapMotoGPGardner: Ha a KTM nem hosszabbít velem, elgondolkozom a Superbike-on

Gardner: Ha a KTM nem hosszabbít velem, elgondolkozom a Superbike-on

A KTM szenvedése nem könnyíti meg az ausztrál dolgát. Gardner egy évre írt alá a gyártóval, az idény végén lejár a szerződése. Hogyan tovább?

Az osztrák gyártó azóta küszködik, mióta a mezőny megérkezett Európába. Oliveira esős mandalikai győzelme és Binder dobogós helyezése Katarban arra engedett következtetni még a szezon elején, hogy a KTM lesz az idény meglepetése. Ebben a pillanatban azonban úgy néz ki, hogy elhamarkodott lett volna ez a kijelentés. Nemcsak a két újonc, Raúl Fernandez és Remy Gardner szenved, hanem a gyári üléssel rendelkező pilóták, Miguel Oliveira és Brad Binder is.

Remy Gardner úgy érkezett a királykategóriába, hogy az előző szezonban uralta a Moto2-es géposztályt. Jelenleg azonban nem látja a fényt az alagút végén, és elgondolkozott azon, hogy ha a KTM nem hosszabbítja meg a szerződését, abban az esetben elképzelhető, hogy a Superbike-világbajnokságban folytatja pályafutását. Mivel szerződése az idény végén lejár, nincs könnyű dolga az ausztrál újoncnak:

„Nem élvezem a jelen helyzetet. Minden alkalommal újabb és újabb sérülés árnyékolja be a napjaimat. Ha megpróbálom keményebben húzni a gázt, a kavicságyban kötök ki. Remélem hamarosan érdemi változások következnek be a motor fejlesztését illetően.”

„Hét futam után, mindössze két tizeddel maradok le Oliveira mögött az időmérő edzésen. Nem gondolnám, hogy ez rossz teljesítmény lenne, de nem az én szavam dönt, hanem a csapaté. Ha ők úgy döntenek, hogy nincs rám szükségük, akkor elgondolkozom azon, hogy a Superbike-világbajnokságban folytatom majd.”

 

Forrásgpone.com