2024. április 25. 01:52
KezdőlapMotoGPNem tud pozitívumot mondani a Hondáról Pol Espargaró

Nem tud pozitívumot mondani a Hondáról Pol Espargaró

Rettenetesen küszködik minden hondás a MotoGP-ben, élükön Marc Márquezzel. A csapattárs, Pol Espargaró is dühös.

Marc Márquez egyszer sem állhatott még dobogóra idén, legutóbb Franciaországban például csak hatodik lett. Márquez úgy jobb, mint csapattársa, Pol Espargaró, hogy egyébként két futamot ki is hagyott hozzá képest. Espargaró a szezon első futamán, Katarban még dobogóra is állhatott, azóta viszont még a top tízbe is csak egyszer tudott bekerülni.

Egyszerűen nem vagyok elég gyors” – kezd bele Espargaró a Motorsport.com kérdésére. „Korábban mindig éreztem, hogyha valahol erős voltam. Volt olyan versenyem a KTM-nél például, amikor úgy álltam dobogóra, hogy mindenki sokkal gyorsabb volt nálam, de sokkal rövidebb féktávokat tudtam venni. Régebben az volt a pozitívum a motoromon.

Most viszont… „A Hondánál nincs olyan tulajdonság, amit ki tudnék emelni. Szenvedek a fékezésnél, szenvedek a kanyar közepén, szenvedek a kigyorsításnál. És ezzel meg is magyaráztam, miért maradok le húszegynéhány másodpercekkel az első mögött. Nem vagyok gyors, és nem tudok jól motorozni.

A gyenge motor miatt pedig Espargaró olyan, egyértelműnek gondolt területeken is küzd, mint az előzés. „Miután a motornak nincs egy kiemelhető erős pontja sem, így nem tudom a többi riválist mivel megfogni, amikor támadnám őket. Már a kigyorsításokon rengeteg időt vesztek, és az egyetlen, ahol ebből visszanyerhetnék, a féktávok. Viszont amikor a KTM mögé kerültem, azt hiszem, Brad (Binder) mögé, hatszor próbálkoztam meg ezzel, mind a hatszor lecsúsztam az ívről.