hétfő, június 27, 2022
Moto GP - 🇵🇹 Portugál Nagydíj
Moto GP - 🇪🇸 Spanyol Nagydíj
Moto GP - 🇮🇹 Olasz Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Katalán Nagydíj
Moto GP - 🇫🇷 Francia Nagydíj
MotoGP - 🇩🇪 Német Nagydíj
MotoGP - 🇳🇱 TT Assen
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park
🇬🇧 Brit Superbike – DONINGTON PARK
Superbike - 🇮🇹 Misano 1.verseny
Superbike - 🇮🇹 Misano 2.verseny
Superbike - 🇬🇧 Donington 1.verseny
WorldSBK - 🇳🇱 Assen 1.verseny
WorldSBK - 🇳🇱 Assen 2.verseny
WorldSBK - 🇵🇹 Estoril 1.verseny
WorldSBK - 🇵🇹 Estoril 2.verseny
Endurance VB - 🇧🇪 Spa 24h
Supersport - 🇮🇹 Misano 1.verseny
Supersport - 🇮🇹 Misano 2.verseny
🇬🇧 BSB - Knockhill sprint
🇬🇧 Brit Superbike - Knockhill 2. verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Knockhill 3. verseny
Supersport - 🇬🇧 Donington 1.verseny
KezdőlapMotoGPArculcsapás volt Gardner számára a kategóriaváltás

Arculcsapás volt Gardner számára a kategóriaváltás

Küzd egyelőre a kategóriaváltás jelentette kihívásokkal Remy Gardner, 2021 Moto2-es világbajnoka. Az ausztrál többet várt magától.

- Hirdetés -

Az 1987-es 500-as világbajnok Wayne Gardner fia 2020-ban tudott először dobogóra állni, majd futamot nyerni a Moto2-ben. Ezt követően viszont átszakadt egy gát, és 2021-ben már világbajnokká koronázták a jelenkor középső kategóriájában. Ehhez ajós csapattársát, Raúl Fernándezt kellett legyőznie, kettejük között végül mindössze négy pont döntött.

A 24 éves motoros (és egyébként Raúl Fernández) 2022-re fellépett a MotoGP-be, de az átállás egyelőre kifejezetten macerásnak tűnik. Nem is titkolja, többet remélt újoncévétől.

Ha őszintén válaszolok erre a kérdésre, többet vártam ettől a váltástól” – ismeri el Gardner. “Láthattuk, mire voltak képesek az elmúlt években a Moto2-ből érkező srácok, és láthattuk azt is, hogy mennyire dominánsan tudtam zárni a szezont. Szóval többet vártam. Nagyon kemény volt az első néhány verseny, remélhetőleg Európa hoz némi stabilitást. Ami eddig történt, az komoly arculcsapás volt számomra.

Austinban tulajdonképpen minden KTM-es küszködött, nem volt kivétel ez alól Gardner sem. Az osztrák márka egyetlen pontszerző motorosa végül Brad Binder volt a maga tizenkettedik helyével.

Remélhetőleg a KTM el tudott raktározni valami hasznos információt azzal kapcsolatban, hogy tudnánk javulni Európában” – bizakodik Gardner. “Négyen vagyunk a márkánál, és mindannyian a legjobbunkat nyújtjuk. Ehhez képest egyetlen olyan motoros van, aki a négy közül pontot tud szerezni. Remélhetőleg gyűjtöttek a gyárban adatokat.

Remy Gardner eddig négy futamon mindössze egyetlen pontot tudott szerezni, mögötte csak a csapattárs, valamint Fabio di Giannantonio és a beugró Stefan Bradl állnak a tabellán.

Varga Ákos
Varga Ákoshttps://p1race.hu
Valentino Rossin nőttem fel, és szerintem ő marad "A" kedvenc versenyzőm. De a MotoGP sem csak és kizárólag ő, hát még az egyetemes motorversenyzés világa! Gyárilag, az egyik végzettségem szerint olasz-spanyol szakos tanár vagyok, így be is tudjátok viszonylag könnyen lőni, merrefelé irányul alapvetően az érdeklődésem... :)