2024. április 26. 13:41
KezdőlapMotoGPBagnaia: Ez veszélyes lehet

Bagnaia: Ez veszélyes lehet

Számos versenyző kritizálta a montmelói pálya állapotát pénteken. Bagnaia szerint ezen az aszfaltcsíkon nagyon veszélyes lesz csatázni.

Pecco Bagnaia fél másodperccel maradt el Aleix Espargarótól a pénteki nap kombinált edzéseredményei alapján. A ducatis pilóta Termasban is panaszkodott a nehéz körülmények miatt, de szerinte Barcelonában ez teljesen más.

„Az Aprilia ezen körülmények között nagyon versenyképes, ezért Viñales és Espargaro előnyösebb helyzetben vannak, mint mi. Ennyire alacsony tempóval én még nem futottam egy versenypályán, ez biztos. Amikor a pályát 2018-ban újra aszfaltozták, fekete volt, most szinte fehér. Talán az időjárás miatt van ez, vagy a Forma-1-es futamok miatt, nem tudom.”

„Évről évre egyre nehezebb dolgunk van itt. Nem egyszerűek a féktávok, és nem könnyű gyorsan bevenni a kanyart. Ez pedig veszélyes. Jelenleg lehetetlen támadást indítani ezen a pályán, és ez nem azon múlik, hogy mennyire vagy hozzászokva a pályához, vagy nem. Nem tudok rendesen kigyorsítani a kanyarokban, innentől kezdve a tempó sincs meg. A futam inkább stratégiai kérdés lesz, mert a gumik rendkívül gyorsan fogynak. Nagyon kemény verseny elé nézünk.” – magyarázta Bagnaia.