2024. április 25. 09:01
KezdőlapMotoGPQuartararo nagy célokkal érkezik Sachsenringre

Quartararo nagy célokkal érkezik Sachsenringre

A francia versenyző a tavalyi szezonban érte el addigi legjobb eredményét Sachsenringen. A 3. helyen zárt. Idén vajon hol végez?

Fabio Quartararo 22 pontos előnnyel érkezik a német helyszínre. Mondhatjuk, hogy nincs igazából félnivalója. Ez a különbség azért jelentős a tabella második helyezettjével, Aleix Espargaróval szemben. A fiatal versenyző úgy véli, hogy a német pálya nem fogja annyira kihozni a motorok közti különbséget, mint más helyszínek.

„A tavalyi futam nagyszerű volt. Nem nyertem ugyan, de körülbelül ugyanolyan érzés volt, mintha első helyen zártam volna. Az egész hétvégét nagyon élveztem.” – kezdi Quartararo.

„Montmelóhoz képest, ez egy teljesen más pálya. Jól érzem magam most is, és jó az eddigi tempóm. Természetesen a lehető legjobb eredményben reménykedem.”

„A nyári szünet előtti utolsó szakaszhoz értünk. Két verseny van még addig: Németország és Hollandia. Nagyon fontos számomra, és a csapat számára is, hogy mindkét futamot jó eredménnyel zárjuk. Nem szeretnénk úgy elmenni a nyári szünetre, hogy mi lett volna ha, stb.”