2024. április 23. 22:29
KezdőlapMotoGPAleix Espargaró: A világbajnoki cím talán már nem csak egy álom

Aleix Espargaró: A világbajnoki cím talán már nem csak egy álom

Espargaró sajnos egy körrel korábban kezdte meg az ünneplést múlt hétvégén. Pár ponttól megfosztotta saját magát, de semmi sincs még veszve.

A spanyol versenyző rettentően kínosan érezte magát a futam után, hiszen egész hétvégén nagyszerűen teljesített és bízott egy jó eredményben. Jó barátja, Márquez mindeközben hazatért a kórházból, így neki mielőbbi felépülést kíván és alig várja, hogy honfitársa újra a lovak közé csapjon.

„32 éves vagyok, 16 éve versenyzem. Számos sérülésen vagyok már túl, sokszor összetörtem magam, ahogyan a motort is, de ilyen még sosem fordult elő velem, mint most.” kezdi a spanyol pilóta.

„Rendkívül rosszul éreztem magam, hogy ennyi rajongó előtt történik ez. Még volt egy kör. Sírni kezdtem, szörnyen éreztem magam, nagyon kínos pillanat volt. Bár ezeken a dolgokon inkább nevetni kell.”

Aleix Espargaró ugyan most pár pontot veszített Quartararóval szemben a világbajnoki pontversenyben, de a spanyol továbbra is abszolút esélyes.

„Ez egy olyan álom, ami lassan valósággá válik. Egész életemben arról álmodtam, hogy egyszer majd világbajnokságot nyerek, és ez az az év, amikor ez beteljesülhet.”

Espargaró visszaemlékezett az argentin futamon szerzett első győzelmére:

„Az egész versenyen koncentráltam, semmi másra nem gondoltam. Az utolsó fél körben az egész testem remegett. Mások sokkal fiatalabb korukban szerzik meg az első győzelmüket, szóval hatalmas volt a nyomás rajtam, és nagy terhet vittem a vállamon, de végül nyertem, és ehhez fogható érzést nem is tudnék megfogalmazni.”

Végül barátja, Márquez állapotáról is beszélt:

„Nehéz időszakon van túl: sérülések, műtétek követték egymást. van egy életünk a motorversenyzésen túl, remélem most élvezi ezt, boldog, és bízom benne, hogy hamarosan visszatér.”

Forrásgpone.com