szerda, október 5, 2022
MotoGP - 🇬🇧 Brit Nagydíj
MotoGP - 🇦🇹 Osztrák Nagydíj
MotoGP - 🇸🇲 San Marinói Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Aragón Nagydíj
MotoGP - 🇯🇵 Japán Nagydíj
MotoGP - 🇹🇭 Thai Nagydíj
MotoGP - 🇦🇺 Ausztrál Nagydíj
Superbike - 🇨🇿 Most 1.verseny
Superbike - 🇨🇿 Most 2.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 1.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 2.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 1.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 2.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 1.verseny
SuperSport - 🇪🇸 Catalunya 1.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park sprint
SuperSport - 🇪🇸 Catalunya 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park 3.verseny
KezdőlapMotoGPAleix Espargaró: Annyit tudok mondani, hogy sajnálom

Aleix Espargaró: Annyit tudok mondani, hogy sajnálom

Az Aprilia hőse, Aleix Espargaró egy hihetetlen félreértés miatt maradt le a második helyről a MotoGP futamán Barcelonában, ami érthetően nagyon megrázta a spanyolt.

- Hirdetés -

Egész hétvégén elképesztően teljesített Aleix Espargaró, a futamon is a második helyen haladt a cél felé. A győzelemre ugyan nem volt esélye, Fabio Quartararo vasárnap legyőzhetetlennek bizonyult, de a dobogós hely nem forgott veszélyben az apriliás számára. A hazai futamát teljesítő pilóta azonban az utolsó előtti körben a második helyen haladt át a célvonalon, amikor azt hitte már vége a versenynek.

Csak az első sikán után jött rá arra, hogy mekkora hibát vétett – amikor látta, hogy a többi versenyző még teljes sebességgel halad, ő pedig már a hatodik helyig esett vissza Luca Marini mögé. Mentve a menthetőt, VR46-s ellenfelét vissza tudta előzni és így az ötödik helyen intette le a kockás zászló. A boxban a hazai versenyző visszahúzódott a sarokba és könnyekben tört ki.

- Hirdetés -

Még a Dorna vezérigazgatója, Carmelo Ezpeleta is bement az Aprilia garázsába, hogy vigasztalja honfitársát. “Csak annyit tudok mondani a csapatomnak, hogy sajnálom. Ez egy olyan hiba volt, ami ebben a kategóriában egyszerűen elfogadhatatlan. Teljesen az én hibám volt.”

Carmelo Ezpelata és az Aprilia csapata vígasztalja Espargarót:

A boxutcai embereim elég közel voltak az első kanyarhoz. Néha nem volt időm a táblára nézni. Néha nem tudtam leolvasni a Jorge Martintól való távolságot sem. A végsőkig nyomtam, így csak figyeltem mennyivel van mögöttem Martin, aztán a tornyot néztem, és láttam az ‘L1’-et. Szóval mentem egy kört, és nem emlékeztem, hogy itt Barcelonában az utolsó kör ‘0’ és nem ‘1’. Így az egyenesben elvettem a gázt.”

A verseny lefolyásáról Espargaró így nyilatkozott: “A Michelin tegnap azt mondta a mérnökeimnek, hogy túlságosan megterheltem a gumikat. Tényleg túl óvatos voltam a verseny elején. De amikor megelőztem Jorge Martint, gyors voltam, és jó időket tudtam motorozni. Fabio nagyon okos volt az elején, majd kontrolláltan vitte végig a versenyt. De úgy gondolom, hogy együtt tudtam volna menni vele. Most már túl késő…”