szombat, június 25, 2022
Moto GP - 🇵🇹 Portugál Nagydíj
Moto GP - 🇪🇸 Spanyol Nagydíj
Moto GP - 🇮🇹 Olasz Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Katalán Nagydíj
Moto GP - 🇫🇷 Francia Nagydíj
MotoGP - 🇩🇪 Német Nagydíj
MotoGP - 🇳🇱 TT Assen
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park
🇬🇧 Brit Superbike – DONINGTON PARK
Superbike - 🇮🇹 Misano 1.verseny
Superbike - 🇮🇹 Misano 2.verseny
Superbike - 🇬🇧 Donington 1.verseny
WorldSBK - 🇳🇱 Assen 1.verseny
WorldSBK - 🇳🇱 Assen 2.verseny
WorldSBK - 🇵🇹 Estoril 1.verseny
WorldSBK - 🇵🇹 Estoril 2.verseny
Endurance VB - 🇧🇪 Spa 24h
Supersport - 🇮🇹 Misano 1.verseny
Supersport - 🇮🇹 Misano 2.verseny
🇬🇧 BSB - Knockhill sprint
🇬🇧 Brit Superbike - Knockhill 2. verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Knockhill 3. verseny
Supersport - 🇬🇧 Donington 1.verseny
KezdőlapMotoGPAleix Espargaró: Annyit tudok mondani, hogy sajnálom

Aleix Espargaró: Annyit tudok mondani, hogy sajnálom

Az Aprilia hőse, Aleix Espargaró egy hihetetlen félreértés miatt maradt le a második helyről a MotoGP futamán Barcelonában, ami érthetően nagyon megrázta a spanyolt.

- Hirdetés -

Egész hétvégén elképesztően teljesített Aleix Espargaró, a futamon is a második helyen haladt a cél felé. A győzelemre ugyan nem volt esélye, Fabio Quartararo vasárnap legyőzhetetlennek bizonyult, de a dobogós hely nem forgott veszélyben az apriliás számára. A hazai futamát teljesítő pilóta azonban az utolsó előtti körben a második helyen haladt át a célvonalon, amikor azt hitte már vége a versenynek.

Csak az első sikán után jött rá arra, hogy mekkora hibát vétett – amikor látta, hogy a többi versenyző még teljes sebességgel halad, ő pedig már a hatodik helyig esett vissza Luca Marini mögé. Mentve a menthetőt, VR46-s ellenfelét vissza tudta előzni és így az ötödik helyen intette le a kockás zászló. A boxban a hazai versenyző visszahúzódott a sarokba és könnyekben tört ki.

Még a Dorna vezérigazgatója, Carmelo Ezpeleta is bement az Aprilia garázsába, hogy vigasztalja honfitársát. “Csak annyit tudok mondani a csapatomnak, hogy sajnálom. Ez egy olyan hiba volt, ami ebben a kategóriában egyszerűen elfogadhatatlan. Teljesen az én hibám volt.”

Carmelo Ezpelata és az Aprilia csapata vígasztalja Espargarót:

A boxutcai embereim elég közel voltak az első kanyarhoz. Néha nem volt időm a táblára nézni. Néha nem tudtam leolvasni a Jorge Martintól való távolságot sem. A végsőkig nyomtam, így csak figyeltem mennyivel van mögöttem Martin, aztán a tornyot néztem, és láttam az ‘L1’-et. Szóval mentem egy kört, és nem emlékeztem, hogy itt Barcelonában az utolsó kör ‘0’ és nem ‘1’. Így az egyenesben elvettem a gázt.”

A verseny lefolyásáról Espargaró így nyilatkozott: “A Michelin tegnap azt mondta a mérnökeimnek, hogy túlságosan megterheltem a gumikat. Tényleg túl óvatos voltam a verseny elején. De amikor megelőztem Jorge Martint, gyors voltam, és jó időket tudtam motorozni. Fabio nagyon okos volt az elején, majd kontrolláltan vitte végig a versenyt. De úgy gondolom, hogy együtt tudtam volna menni vele. Most már túl késő…”