2023. december 08. 12:53
KezdőlapWheelieEmlékezetes befutót hozott a 2019-es Brit Nagydíj

Emlékezetes befutót hozott a 2019-es Brit Nagydíj

Minden idők egyik legemlékezetesebb befutóját produkálta a 2019-es Brit Nagydíj Silverstone-ban Álex Rins és Marc Márquez között.

A MotoGP 2019-es szezonja Marc Márquez diadalmenetéről szólt. Mire a mezőny számára a Brit Nagydíj következett az étlapon, tulajdonképpen már akkorra minden érdemi kérdés eldőlni látszott. Marc Márquez számára mindössze egyetlen olyan futam volt, amelyen nem ért célba. A többi futamon egészen elképesztő teljesítményt nyújtva MINDIG az első vagy a második helyen intették le.

A ritka alkalmak egyike (összesen hat ilyen volt egész évben) Silverstone volt. Pedig Márquezé volt a pole-pozíció és a leggyorsabb kör is, de Álex Rins mögötte nem adta fel. Végig ott tudott maradni honfitársa mögött, és az utolsó métereken énekelte ki a sajtot a repsolos szájából. Ez volt egyébként Rins második győzelme a szezonban.

Így nézett ki minden idők egyik legemlékezetesebb befutója a 2019-es Brit Nagydíj végén:

Varga Ákos
Varga Ákoshttps://p1race.hu
Valentino Rossin nőttem fel, és szerintem ő marad "A" kedvenc versenyzőm. De a MotoGP sem csak és kizárólag ő, hát még az egyetemes motorversenyzés világa! Gyárilag, az egyik végzettségem szerint olasz-spanyol szakos tanár vagyok, így be is tudjátok viszonylag könnyen lőni, merrefelé irányul alapvetően az érdeklődésem... :)