2023. december 08. 10:20
KezdőlapWheelieHazai pályáján körözött Brad Binder a KTM-mel

Hazai pályáján körözött Brad Binder a KTM-mel

Kyalami aszfaltcsíkján harminc éve nem jártak már a világbajnokság. Brad Binder számára dél-afrikaiként rengeteget jelentett ez a néhány kör.

A MotoGP Dél-afrikai Nagydíját legutóbb még 1999-2004 között rendezték meg a Phakisa Freeway nevű versenypályán. Még korábban, 1983 és 85 között, valamint egyszer, 1992-ben Kyalami adott otthont a versenynek.

Azóta sok minden történt a világbajnokság életében, az 500-as kategória helyébe a MotoGP lépett legfelső szintként. Egyvalami nem: Kyalamiban azóta sem járt a mezőny. Régi idők elevenedhettek meg tehát a napokban, amikor a rutinosabbik Binder, Brad a nyári szünet során hazai aszfaltcsíkján járt, nem sokkal a Brit Nagydíj előtt.

A Superlap elnevezésű esemény során az új körrekord két keréken 1:48.078 lett.

„Nagyon örülök, hogy itthon lehetek. Gyerekkori álmom volt itt MotoGP-géppel körözni. A cél az volt, hogy egy új körrekordot állítsak fel ezen a pályán” – mondta a hazai szerepléssel kapcsolatban Binder.

Brad Binder Kyalamiban:

ForrásRed Bull
Varga Ákos
Varga Ákoshttps://p1race.hu
Valentino Rossin nőttem fel, és szerintem ő marad "A" kedvenc versenyzőm. De a MotoGP sem csak és kizárólag ő, hát még az egyetemes motorversenyzés világa! Gyárilag, az egyik végzettségem szerint olasz-spanyol szakos tanár vagyok, így be is tudjátok viszonylag könnyen lőni, merrefelé irányul alapvetően az érdeklődésem... :)