2024. március 29. 13:25
KezdőlapMotoGPKöltségsapkáért kampányol az Aprilia

Költségsapkáért kampányol az Aprilia

Egyrészt névadószponzor-vadászatban van az Aprilia, de az ő szempontjukból egy költségsapka bevezetése is örömteli lenne.

A MotoGP összes gyártója közül az Aprilia az egyetlen, amely nem rendelkezik névadó szponzorral. Amellett, hogy nagyban vadásznak már egy ideje egy ilyenre, a csapatfőnök Massimo Rivola szerint az F1-hez hasonlóan a MotoGP-ben is szükséges lehet egy költségsapka, amely gátat szab az esztelen költéseknek.

A jelenlegi kisebb anyagi mozgástér ellenére egyébként az Aprilia kiválóan áll 2022-ben. Fabio Quartararo lemaradása mindössze 21 pont a Holland TT után az éllovas Espargaró mögött a második helyen. Ráadásul pont Hollandiában immár a csapattárs Maverick Viñales is áttörte a gátat, ő is dobogóra állhatott, először apriliásként.

Igen, jelenleg nincs névadó szponzorunk. De a teljesítményünket látva éledeznek már” – fogalmazott sejtelmesen az Aprilia csapatfőnöke, Massimo Rivola. „Ezzel együtt az F1-ben jól működik a költségsapka intézménye. Nyilván vannak kiskapuk, de megfelelő az ellenőrzés, és a költségeik egyébként pedig csökkennek. Ezt a MotoGP-ben is meg kell vitatnunk. Nekünk, az Aprilia számára is jó lehetne ez. Aztán a következő lépés lehetne az, hogy beszélünk a sok-sok mütyür betiltásáról, amiktől csak elszállnak a költségek. Ha ugyanis egy csapat sokkal többet tud ezekre áldozni (és itt nem feltétlenül a Ducatiról beszélek), az nem fair a többi gyártóval szemben. Nem kell teljesen egyforma, de legalább hasonló feltételrendszer. Ez bevonzhatna szatelit csapatokat, amely pedig hozzájárulhatna a fiatal versenyzők fejlődéséhez és fejlesztéséhez.

ForrásSpeedcafe