2024. április 20. 09:43
KezdőlapMotoGPMorbidelli pozitívan értékelte az osztrák hétvégét

Morbidelli pozitívan értékelte az osztrák hétvégét

A Yamaha gyári versenyzője, Franco Morbidelli szép versenyt futott a Red Bull Ringen, de az olasz a 25. körben bukott. A hétvégéről szóló gondolatai mindazonáltal pozitívak.

„Kicsit csalódott vagyok, mert az én hibám volt. A 6-os kanyarban hibáztam. Aztán elindultam a 7-es kanyar felé, de egyértelműen letértem az ívről és közben garantáltan sok szennyeződés került a gumijaimra. Amikor elértem a következő balos kanyart, az első kerekem megcsúszott.” – magyarázta az olasz.

„Nagyon bosszantó, mert nagyon erősnek éreztem magam. Sajnos nem úgy, mint Fabio. A sebessége – különösen az elején – hihetetlen volt. A tempóm megfelelő volt, el tudtam kapni az előttem lévő bolyt, terveztem néhány előzési manővert, és magam mögé tudtam utasítani Miguelt. Jól teljesítettem a versenyen, ez pozitívum.”

„Nem vártam sokat az osztrák futamtól, féltem tőle, mert ismertem a pálya és a motorunk karakterisztikáját. Szóval meglepődtem. A csapat munkája meghozza gyümölcsét. Ez egy nagyon nehéz pálya számunkra. A Q2-be jutásért küzdöttünk, ami nagyon kemény volt.”

A következő futam Misanóban, Morbidelli hazai pályáján lesz.

„Remélem, hogy a pozitívumokat is magammal tudom vinni. Ez egy olyan pálya, ami fekszik nekem, amit ismerek és szeretek, és ahol már tudtam nyerni. A következő célunk az kell legyen, hogy a Top10-ben végezzünk, és így bejussunk a Q2-be.”

„Határozottan úgy gondolom, hogy a rajtpozíciónk tart vissza minket a jó eredménytől. Ez befolyásolja a versenyen nyújtott teljesítményünket. Pont abban a csoportban kell lenni, ahol az előtted lévő versenyző nem tart fel, hanem nagyjából olyan gyors, mint te.”