2024. április 26. 19:39
KezdőlapMotoGPAz RNF is bejelentette a jövő évi versenyzőpárosát

Az RNF is bejelentette a jövő évi versenyzőpárosát

Sűrűsödnek a bejelentések a héten. Miután szombaton a gyári Ducati, délelőtt pedig a Repsol Honda második számú ülésének is meglett a gazdája, elkelt a két privát Aprilia is. A találgatásoknak így vége az RNF csapat háza táján.

Azt korábban tudtuk, hogy jövőre már 4 Aprilia lesz a rajtrácson, ezek közül a gyári csapatnál nem lesz változás, Aleix Espargaro és Maverick Vinales is marad. Az ebben a szezonban még Yamahás RNF istállóhoz viszont két KTM-es pilóta csatlakozik. Miguel Oliveira a gyári, Raul Fernandez pedig a Tech 3 csapatból érkezik az olasz márkához. A portugál versenyző tehát nem fogadta el azt a vélhető ajánlatot, hogy a KTM új brandjéhez, a GASGAS-hoz csatlakozzon Pol Espargaro mellé. Raul Fernandeznek pedig a gyenge újonc év után egy remek lehetőség, hogy visszataláljon arra a formájára, ami a Moto2-ben különösen meggyőző volt.

Razlan Razali, az RNF csapatfőnöke: „Izgatottan várjuk, hogy Miguel Oliveira és Raul Fernandez a csapatunkhoz érkezzen 2023-ra. Nem volt egyszerű a folyamat, de tisztáztuk az Apriliával, hogy mely pilótákat szeretnénk. Mindketten fiatalok, Miguel ennek ellenére már tapasztalt, Raulnak pedig azóta nagy rajongója vagyok, hogy múlt évben mindenkit meglepett a Moto2-es teljesítményével. Fantasztikus, hogy végül leigazoltuk. Az Aprilia és mi is hiszünk a versenyzőink tehetségében, szóval már alig várjuk a következő szezont.”

Massimo Rivola: „A szatellit projektünk az RNF-fel úgy alakult, ahogy azt a legelején elterveztük. Két különleges tehetséget sikerült leigazolni, akiket én emberileg is mélyen tisztelek, és a technikai tudásuk is magas. Miguel minden kategóriában bizonyította már a tehetségét. Annak ellenére, hogy még mindig fiatal, már sok tapasztalatra tett szert, és négy futamgyőzelme van a MotoGP-ben, amelyet olykor domináns teljesítménnyel ért el. Raul-lal az oldalán megy majd, aki szerintem az utóbbi évek egyik legnagyobb ígérete. A Moto2-es teljesítménye beszél helyette a sebességéről. Olyan erős csomagot kell biztosítanunk mindkettejük számára, amivel kiaknázhatják a bennük rejlő potenciált. Szeretném megköszönni a KTM-nek a sportszerűséget, hogy mindkét versenyzőjüknek megengedi, hogy a 2022-es szezonzáró után rögtön csatlakozhatnak hozzánk.”