2024. március 28. 23:57
KezdőlapSuperbikeFőnöke szerint kell egy nagy eredmény Locatellinek

Főnöke szerint kell egy nagy eredmény Locatellinek

Andrea Locatelli egyelőre alig több mint feleannyi pontot szerzett, mint yamahás csapattársa, Toprak Razgatlıoğlu. Főnöke szerint egy jó eredménnyel átszakadhat a gát.

Supersport-világbajnoki címe után második szezonját kezdte meg 2022-ben a Superbike-vb mezőnyében Andrea Locatelli. Mellette aztán a török csapattárs, Toprak Razgatlıoğlu tavaly világbajnoki címet ünnepelhetett, és idén sem áll rosszul a címvédést illetően. Az olasz ezalatt mindössze néhány dobogót tudott felmutatni, nyernie egyelőre egyszer sem sikerült.

2022-ben is nagy a különbség kettejük között, a legutóbb Mostban duplázó Razgatlıoğlu 260 ponttal rendelkezik, Locatelli 144-gyel. Főnöke, Paul Denning szerint a még jobb teljesítményben sokat segítene rajta akár egyetlen kiemelkedő eredmény is.

Azt hiszem, az önbizalmon múlik” – mondja Locatelli teljesítménye kapcsán Denning. „Idén is kiváló munkát végez, nem hibázik. Ott van a negyedik helyen. Doningtonban szembesült olyan kihívásokkal, amire nem számítottunk nála, de Assenben például kiváló eredményt hozott, amikor Johnny és Toprak összeütköztek.

Még egy ilyen, assenihez hasonló eredmény, és Denning szerint mindenki megláthatná Locatelli valós potenciálját – maga az érintett is.

Kell neki egy jó eredmény, ehhez pedig hinnie kell magában. Ez nem csak rá igaz, hanem mindenkire a nagy hármas mögött. Harcolniuk kell a nagyokkal, és képesek is erre. Ha ez a lépés megvan, utána sokkal könnyebben jön a kellő önbizalom. Most kell neki egy eredmény, amire aztán építhet.