back to top
2024. május 02. 18:38
KezdőlapSupersportAegerter szeretné a pozitív energiákat sikerre váltani

Aegerter szeretné a pozitív energiákat sikerre váltani

Dominique Aegerter múlt hétvégén Misanóban megnyerte a MotoE világbajnoki címet. Most a Supersport mezőnyében húzza a gázt, a cél a világbajnoki címek duplázása.

Az elmúlt hétvégén Aegerter megszerezte a hőn áhított MotoE világbajnoki trófeát. Jutalmul ezután meghívást kapott a Suzuki gyári csapatától a keddi MotoGP-tesztre. A 31 éves versenyző 33 kört tett meg a GSX-RR-rel, és utána teljesen el volt ragadtatva.

„Izgalmas hetem volt, előbb MotoE bajnok lettem, majd MotoGP gyári motoron ülhettem. Számomra ez egyedülálló volt, nagyon érzelmes. Sok jó pillanat volt, amit örömmel hoztam ide” – mesélte Aegerter.

Mivel pénteken vegyes körülmények voltak Magny-Cours-ban, az eredmények inkább másodlagosak voltak. Aegerter végül a harmadik helyen végzett, 0,139 másodperccel lemaradva az élen záró szabadkártyás, Velentin Debise-től.

A világbajnoki éllovas beszámolt a franciaországi napjáról. „Hosszú és furcsa nap volt. Magny-Cours-nak megfelelő időjárási körülmények voltak. Ötször esett az eső, és ugyanígy ötször volt száraz a pálya. Reggel tettünk néhány kört esőben, de néhányat száraz pályán is. Délután az utolsó tíz percben már elég száraz volt, de így is 1,5 másodperccel lassabbak voltunk, mint tavaly” – mondta a Yamaha versenyzője.

„Szombaton egy jó kvalifikációval szeretnénk kezdeni” – folytatta Aegerter. „Persze nem lesz mindenkinek olyan könnyű megtalálni a megfelelő versenygumit, mert nem volt időnk arra, hogy a különböző abroncsokat egy versenytávon teszteljük. Remélem, hogy az időjárási körülmények egyenletesek lesznek.”

„Rengeteg rajongó és szponzor lesz itt, hogy támogasson, ami csodálatos. Megpróbálunk majd a dobogóért harcolni”zárta szavait a svájci.