2024. április 25. 11:52
KezdőlapMotoGPMarc Márquez: Meglátjuk, hogyan ébredek holnap

Marc Márquez: Meglátjuk, hogyan ébredek holnap

Marc Márquez elégedett volt a kihívásokkal teli első edzésnapja után: „Úgy tűnik, a motor jól működik ezen a pályán.” – jegyezte meg.

„Egy kicsit fáj a karom itt ezen a pályán, és mindenekelőtt úgy érzem, hogy még mindig hiányzik egy kis erő. Ezt már Misanóban és Aragónban is éreztem, de itt a fékezési fázisok nagyon-nagyon hosszúak. Ezért van egy kicsit több gondom. Így nehéz lesz teljes erőbedobással végigmenni a versenyen. Meglátjuk, hogyan tudunk következetesek lenni a hétvége során.”

A Repsol Honda sztárja azonban határozottan elégedett volt a hatodik helyezésével a kibővített FP1-en, a nap egyetlen MotoGP-edzésén.

„Az edzés jó volt, úgy tűnik, a motor jól működik ezen a pályán, mert a gyengeségeink kevésbé észrevehetőek. Rögtön jól éreztem magam a motorral.”

„Ma teljes mértékben odatettem magam, mert csak egy edzésünk volt, és holnapra esőt ígértek. Fontos volt tehát, hogy a Top10-ben legyünk. Sokkal könnyebbé teszi a versenytávot. Ez volt tehát a fő cél. Holnap meglátjuk, attól függően, hogyan érzem magam, amikor felébredek.”

A Kalex alumínium lengőkarja pénteken Motegiben ismét Márquez RC213V-jén volt.

„Ma csak az ötvözött lengőkart használtam” – erősítette meg a 29 éves spanyol.

„Ha szombaton esik az eső, akkor a csapattal közösen kell eldöntenünk, hogy az ötvözött vagy a karbon lengőkart használjuk-e. Ez inkább a mennyiségről szól, mert több karbon lengőkarunk van, és több pótalkatrészünk egy esetleges baleset esetére.”