2024. április 24. 23:11
KezdőlapMotoGPBagnaia: Márquez egy más szintet képvisel

Bagnaia: Márquez egy más szintet képvisel

Miután a Ducati MotoGP-reménysége, Pecco Bagnaia egy második helyet szerzett a második szabadedzésen Buriramban, megkönnyebbültnek tűnt.

„Nagyon boldog vagyok.” – kommentálta Francesco „Pecco” Bagnaia.

„Reggel még egy kicsit aggódtam, mert az érzés az elején nagyon hasonló volt, mint Japánban. Néhány dolgot újra kellett gondolnunk, de aztán nagyon jól dolgoztunk a csapattal. Az FP2 elejétől kezdve nagyon jól éreztem magam a motoron. A tempó a használt gumikon elég versenyképes volt, még akkor is, ha a délutáni körülmények kicsit furcsák voltak – talán a páratartalom vagy a magas hőmérséklet miatt, de mindenesetre nagyon elégedett vagyok a nappal.”

„2019-ben is sok hibát követtem el, és sok gondom volt a motor megállításával. Ez most már nem probléma. Emlékszem, hogy a pálya bizonyos részein sok gondom volt a kanyarodással. Most már reggel is nagyon jó volt. Délután aztán tettünk egy újabb lépést előre, mert egy kicsit változtattunk a beállításokon. Őszintén szólva, a 3. szektor már nem jelent problémát. Igaz, hogy az első kanyar utáni egyenesben veszítettünk egy kis sebességet, jelenleg a KTM ott a legerősebb, de a motorunk egyensúlya nagyszerű.”

Vajon a Repsol Honda sztárja, aki 2018-ban és 2019-ben már diadalmaskodott Buriramban, ezen a hétvégén is az az ember, akit meg kell verni?

„Úgy gondolom, hogy Marc tempója jelenleg nagyon jó, hasonlóan hozzánk. Ezt most nehéz megmondani, mert a gumikkal mindenki mást és mást próbált ki. Zarco például a tempót tekintve is nagyon versenyképes volt. Figyelembe véve, hogy milyen nagy lépést tettünk az FP1-ről az FP2-re, úgy gondolom, hogy versenyképesek is lehetünk. Persze Marc mindig egy más szintet képvisel. Mindig van mit hozzátennie.”