2024. április 19. 11:21
KezdőlapMotoGPMartín: Motegi óta nem nyúltunk a motorhoz

Martín: Motegi óta nem nyúltunk a motorhoz

A Pramac Ducati sztárja, Jorge Martín egészítette ki a Ducati-triót az időmérőlista élén a MotoGP első edzésnapját követően Buriramban. Nagyon pozitívan beszélt csapata munkájáról.

A Prima Pramac Ducati csapata örömmel látta, hogy Johann Zarco és Jorge Martín az 1., illetve a 3. helyen végzett pénteken Buriramban.

„Összességében nagyszerű nap volt. Úgy tűnik, végre megtaláltuk azt az alapbeállítást, amit már régóta kerestünk.” – jegyezte meg a 2018-as Moto3-as világbajnok.

„Motegi óta nem nyúltunk a motorhoz.”

„Felszereltük azt a villát is, amivel általában gyorsan szoktam menni. Ez a villa Barcelonában és Argentínában ott volt a motoron. Aztán változtattunk rajtuk, nem igazán tudom, miért – és valahogy eltévedtünk. Aztán Motegiben azt mondtam – állj!”

„A javulás a vezetési stílusom megváltoztatásából is adódott. Most szuper későn fékezek, ami szintén segít nekem. Ezt a villavariációt most már biztosan megtartjuk az év hátralévő részében. Most próbálok a részleteken dolgozni, de a tempó nagyszerű volt. Ha most így folytatjuk, szombaton nem lehet gond.”

„Reggel nem volt olyan jó a közepes hátsó gumival.” – ismerte el.

„Aztán ki akartuk próbálni a lágy gumit is, ami szintén rendben volt. Ami a versenyt illeti, a gumikat illetően még nem tudom, mi lesz. Reméljük, hogy száraz idő lesz.”