2024. március 29. 06:49
KezdőlapSupersportAegerter: A csapat azt akarta, hogy nyerjek

Aegerter: A csapat azt akarta, hogy nyerjek

Aki a mandalikai első Supersport-futamon azt hitte, hogy Domi Aegerter biztonságosan cirkált második világbajnoki címe felé, az nem is tévedhetett volna nagyobbat.

Lorenzo Baldassarri, Dominique Aegerter riválisa, már a második körben bukott. Az olasznak az első futamban négy ponttal többet kellett volna szereznie, mint a svájcinak, hogy vasárnapig nyitva maradjon a világbajnoki döntés.

Amikor Baldassarrinak volt egy ijesztő highside-ja, Aegerternek csak annyit kellett tennie, hogy a célba érve legalább három pontot szerezzen – ami a 13. helyet jelentette.

„A csapat jelezte nekem, hogy mi történt de én nem láttam, mert benne voltam a küzdelemben.” – mesélte a svájci a SPEEDWEEK.com-nak nyilatkozva.

„Ezért támadtam az utolsó két körben. Egészen a célig nyomtam. Mivel a hátsó gumival több problémánk volt, eléggé tönkrement. Így nem erőltettem annyira, de aztán a többiek egy kicsit megléptek tőlem. Nehéz volt előzni, a többi gyártónak ma jobb volt a tapadása, mint nekünk.”

Miért nem szólt a csapat másodszor is, hogy Baldassarri kiesett?

„Nyilvánvalóan azt akarták, hogy nyerjek” – vigyorgott a 32 éves versenyző.

„Tulajdonképpen én is ezt akartam. Mindenki számított rá, de nem könnyű világbajnoknak lenni. A szezon közepén hatalmas előnyöm volt 64 ponttal, de sokat veszítettem utána. Aztán ismét 72 pontra növeltem az előnyömet – és most már 85. Három futammal a vége előtt megnyerni a világbajnokságot őrületes dolog.”

Az első indonéziai futamot Niki Tuuli nyerte Federico Caricasulo és Can Öncü előtt.