2024. április 25. 17:11
KezdőlapMotorsportHivatalos a nevezési lista Valentino Rossi és a VR46 házi dirt track...

Hivatalos a nevezési lista Valentino Rossi és a VR46 házi dirt track versenyére

Minden év végén hagyományosan megrendezése kerül Tavullia közelében a VR46 Akadémia hivatalos házi versenye Valentino Rossi főszereplésével. A 100 kilométeres futamon párokban indulnak a nevezők, és egy endurance-stílusú rajt után (a motorhoz oda kell futni és beindítani) 5 kilométerenként váltani. A pálya Tavullia mellett Valentino Rossi Motoranch-a lesz, ahol a VR46-os versenyzők gyakorolnak nap, mint nap.

Tavaly a Valentino Rossi-Luca Marini páros nyerte ezt a versenyt, és idén is mindketten ott vannak a listán. A névsorban rengeteg ismerős név a MotoGP három kategóriájából, de egyéb sorozatokból is. A többséget persze a VR46-os pilóták viszik el, de meghívást kapott a korábbi MotoGP-s, idén már a Dakaron és a MotoAmericán induló Danilo Petrucci is.

Ott lesz a friss világbajnok Francesco Bagnaia is, aki Franco Morbidellihez hasonlóan tavaly nem tudott részt venni ezen. A jelen mellett a múlt nagyjai is tiszteletüket teszik, például a szezon közben visszavonult Andrea Dovizioso is. Olasz versenyzők mellett pedig számos spanyol sztárral is találkozhatunk – noha nem Marc Marquezzel, de például a nevezési listán van Jorge Martin, Tito Rabat,AlexRins,vagy éppen Pedro Acosta.

Forrás: VR46 Academy Facebook