2024. április 26. 14:03
KezdőlapMotoGPA végsebesség rendben a Yamahánál, de mégis szenved a korábbi világbajnok

A végsebesség rendben a Yamahánál, de mégis szenved a korábbi világbajnok

Fabio Quartararo a téli szünetben sokat panaszkodott a Yamahára. A sepangi teszt sem sikerült a legjobban számára. Elárulta, hogy mi okozza a legnagyobb problémát jelenleg.

Fabio Quratraro csupán a 17. Helyen zárta a malajziai három napos tesztet. Ez az eredmény nyilvánvalóan kiábrándító a francia számára, aki világbajnoki címének visszaszerzéséért hajt 2023-ban. Bár korai még megállapítani a valós erőviszonyokat, az már látszik, hogy ez nem less egyszerű vállalkozás a Yamaha nyergében. Egy hónapja van a japán márkának, hogy rájöjjön, mi okozza a problémát. Quartararo vegyes érzésekkel zárta a tesztet, a MotoGP stábjának el is mondta, mi okozta a legnagyobb problémát számára.

Ismét a Ducati az élen, Rossi versenyzője a teszt legjobb idejével zárt, a Honda szenved

„Ez egy vegyes érzés.” – kezdte gondolatait a 2021-es világbajnok. „Elégedett vagyok a végsebességgel használt abroncson. A tempón sem olyan rossz. De az új gumin katasztrófa. Nem értjük, miért vagyunk olyan messze. Megpróbáltunk gyors kört menni, ez a legnagyobb probléma. Portimaoban teljesen újra kell kezdenünk. Tavaly itt éppen bekerültünk a Q2-be és végül a 12. helyen végeztünk a kvalifikáción. A tempó jó volt, de meglátjuk tudunk-e egy nagy lépést tenni előre.”

Quartararo egyelőre nem tudja mi okozza a problémát, és lesz-e megoldás gondjaikra az elkövetkezendő hónapban. Tisztában van azzal, hogy az egy körös tempó mennyire fontos lesz az idei szezonban.

„Ki kell találnunk mi a probléma. A kvalifikáció minden évben egyre fontosabb lesz, nekünk meg minden évben egyre több gondunk van a gumikkal. Legfőképp a sprintfutamokon lesz ez lényeges, meglátjuk, hogy előre tudunk-e lépni.”

Ezután arról kérdezték, hogy mennyire tart attól, hogy nagy a különbség a Ducatik idejéhez képest. A francia versenyző tudja, hogy vannak gondok, de bízik a jó tempójában.

„Legfőképp a gyorskört tekintve vagyunk lemaradva, de a tempómat nagyon erősnek érzem. Ha nem teljesítesz jó kvalifikációt és az történik, ami ma, akkor nem tudsz a győzelemért, de még a legjobb 5 pozícióért sem harcolni. Ezen kell dolgoznunk Portimãóban és rá kell jönnünk hogyan tudjuk javítani az egy körös tempónkat.”

Quartararo alig várta, hogy végre visszatérjen a Yamaha nyergébe: