back to top
2024. május 02. 10:13
KezdőlapMotoGPEllenfelét hibáztatja az értelmetlen ütközésért Bagnaia

Ellenfelét hibáztatja az értelmetlen ütközésért Bagnaia

Francesco Bagnaia és Pol Espargaró összeért a sepangi MotoGP-teszt második napján, amit némi mutogatás is követett a pályán. A regnáló bajnok reagált az esetre.

Bagnaia az ötödik helyen zárta az esős második tesztnapot Malajziában. A nedves körülmények között zajló edzésen akadt egy atrocitása is, mégpedig a harmadik helyen végző Pol Espargaróval. A tesztnap végén az esetről kérdezték a regnáló bajnokot.

Ezúttal az idei Ducati volt a leggyorsabb a MotoGP kevés lehetőséget hozó második tesztnapján

„Nem tudok sokat mondani erről” – kezdte gondolatait Bagnaia. Kivezető kör volt. Szélesen ment, megpróbált megelőzni, bevágott az ívembe. Nem tudtam semmit tenni. Aztán szélesen ment, én a saját ívemen menten, aztán hozzám ért. Hasztalan volt, az én szemszögemből nézve.”

Bagnaia a pályán kívül töltött időt is igyekezett hasznosan tölteni, beszélgetett volt csapattársával is, Jack Millerrel. Arra próbált rájönni, hogy vajon Miguel Oliveira tavaly hogy volt olyan gyors a vizes aszfalton a KTM-mel.

„Megkérdeztem, hogy megértette-e, miért volt Miguel tavaly olyan gyors vizes körülmények között. Azt mondta, hogy ‘ez egy másik motor’. A fékezést tekintve előnyben vagyunk. A KTM vizes aszfalton nagyon versenyképes. Nagyon kíváncsi voltam rá.”

Az olasz versenyző arról is beszélt, hogy milyen tapasztalatai voltak a Ducatival a nedves pályán. „A tapadás elég furcsa volt. Néhány kanyarban csúszós volt, más kanyarokban jó volt a tapadás. Nem értettem, hogy miért. Sokkal jobb volt az érzésem a vizes pályán, mint tavaly. Ez sokat segített nekem. Szárazon nem tettünk meg egy kört sem. Az érzés jó volt. Tettünk egy lépést a tegnaphoz képest az elektronika szempontjából, szóval elégedettek lehetünk. Folytatjuk a munkát. Remélem, száraz körülmények között, mert több körre van szükségem az új motoron.”