2024. április 18. 23:36
KezdőlapMagyarok2023-ban is lesz magyar versenyző a német bajnokság legkisebb kategóriájában

2023-ban is lesz magyar versenyző a német bajnokság legkisebb kategóriájában

A következő szezonban is az IDM (azaz a német bajnokság) SSP300-as kategóriájában láthatjuk versenyezni Számadó Mátét, aki 2022-ben rendkívül sikeres idényt teljesített.

A Hungarian Racing Engineering csapat színeiben Számadó Máté ismét a német bajnokságban, az IDM-ben fog versenyezni. A 2022-es idényben több dobogós helyezést is elért. Jó szereplésének köszönhetően a Supersport-világbajnokságon több alkalommal is rajthoz állhatott, ahol pontokat is tudott szerezni.

Magny-Cours: Vannucci nyerte a drámai futamot, Számadó pontszerző!

Máté 2022-ben szintén a Hungarian Racing Engineering Team színeiben versenyzett, a HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség közreműködésével az IDM Supersport 300 bajnokság mezőnyében. Az eredmények érkeztek is a fiatal magyar versenyzőnek –  3. helyen zárt Oscherslebenben, majd egy 2. helyet ért el Mostban, amit egy 3. hely követett Schleizben. Máté szinte folyamatosan pontszerző helyeken ért célba, a szezon a 3. helyen is állt a tabellán, de végül 7. pozícióban végzett.

Máté csapata mindent megtesz azért, hogy a fiatal tehetség a legjobb körülmények között  versenyezzen és a lehető legtöbb nemzetközi versenyen rajthoz állhasson.

„Örömmel jelentjük be, hogy csapatunk két új Kawasaki ZX6r-t vett át Teodorovic Jugoslavtól, az Ivanics Motor Kft. igazgatójától, a Kawasaki márka magyarországi importőrétől. Hatalmas köszönet új partnerünknek, az Ivanics Csoportnak és a Kawasaki Magyarországnak, hogy ezt lehetővé tette. Versenyzőink, Számadó Máté és Luki Owen ezekkel a vadonatúj motorokkal fognak edzeni és a 2023-as versenyszezon egyes versenyein indulni. Rengeteg munka vár a csapatra, hogy a motorokat felkészítsék a szezonra, de a csapatszerelők Lévai Barnabás és Nagy Attila Bálint alig várják, hogy nekiláthassanak. A HRE Team számára ez az idei első jelentős lépés a 2023-as célok eléréséhez. Hamarosan további fontos hírekkel érkezünk, úgyhogy maradjatok »vonalban«, nehogy lemaradjatok!” – tette közzé a HRE csapata hivatalos Facebook-oldalán.
A HUMDA versenyzője azt is elárulta, hogy: „Rajta vagyunk, hogy minél több helyen tudjak versenyezni!”
Nem Számadó Máté lesz az egyetlen magyar versenyző a német bajnokságban, hiszen Kovács Bálint és Görbe Soma is ott lesz a sorozat különböző kategóriáiban.