2024. március 29. 00:42
KezdőlapMotoGPA Pramac Ducati versenyzőjénél betelt a pohár ─ senki ne kezelje gyerekként

A Pramac Ducati versenyzőjénél betelt a pohár ─ senki ne kezelje gyerekként

Johann Zarco és Jean-Michel Bayle szakítása még inkább elmérgesedett, miután a Pramac versenyzője visszavágott volt edzője közösségi médiás posztjára.

Johann Zarco hetedik MotoGP-szezonjában még mindig az első nagydíjgyőzelméért hajt, és ennek érdekében szakított korábbi támogatójával.

„Már nem vagyok 15 éves” – mondta Zarco a Gazzetta dello Sportnak.

„Elég idős vagyok már ahhoz, hogy ne azon aggódjak, hogy amit csinálok, az zavar-e valakit vagy sem. Nem tudom tolerálni egy 53 éves ember gyerekes viselkedését. Tudom, hogy min kell dolgoznom. Jean-Michel utat mutatott, de képes vagyok magamnak is összeállítani egy edzésprogramot. Megértette velem, hogy a fizikai szempontból kell fejlődnöm, igazat adok neki, de egyre inkább arra sarkallt, hogy többet eddzek.”

Ismét nem jött össze – a Pramac Ducati versenyzője egyedül vág neki az idei szezonnak

Bayle korábban így nyilatkozott a távozásáról:

„Csalódott vagyok, és úgy érzem, befejezetlen a munkám Zarcóval. Rengeteg dolgot elemeztem, amin dolgozhattam a 2022-es szezonban, és ezt a telet arra szántam, hogy ezeken javítsunk. Különböző okokból kifolyólag nem lehetett meghatározni a stratégiámat erre a szezonra, és tudtam, hogy a bevett szokások megváltoztatása nem könnyű.”

Zarco és Bayle útjai már kétszer váltak el – először akkor, amikor a versenyző a KTM-től a Hondához igazolt.