2024. április 19. 17:35
KezdőlapWheelieA legenda visszatér a katedrálisba, hogy újra a sebességé legyen a főszerep

A legenda visszatér a katedrálisba, hogy újra a sebességé legyen a főszerep

A MotoGP-legenda és kétszeres holland TT-győztes Randy Mamola az idei Classic GP sztárjai között szerepel a szeptemberben Assenben, a „sebesség katedrálisában” megrendezésre kerülő rendezvényen.

Szeptember 8. és 10. között Randy Mamola újra találkozik 1981-es Heron-Suzukijával, amellyel két győzelmet, valamint összesen hét dobogós helyezést szerzett, írja a Classicgp-assen.com. Ezek az eredmények lehetővé tették számára a világbajnoki második hely megszerzését Marco Lucchinelli mögött az említett szezonban.

Mamola már az 1980-as években is a szurkolók abszolút kedvencei közé tartozott Assenben, 1984-ben és 1985-ben egymás után kétszer nyerte meg a holland TT-t. Idén a Classic GP keretében tér vissza a legendás pályára.

A történelem megismételte önmagát Assenben

Előtte következzen egy rövid visszatekintés az 1981-es idényre:

Az akkor 21 éves Mamola a 3-as rajtszámú Suzukival esélyes volt az asseni győzelemre, de a vizes pályán hatalmasat bukott. Kenny Roberts és Barry Sheene is hasonló sorsra jutott, végül Lucchinelli nyerte a királykategória futamát a helyi hős Boet van Dulmen előtt.

Mamola, aki egyébként 1979-ben a holland TT-n szerezte első pontjait az 500 köbcentis kategóriában, 1980 és 1992 között hét asseni szereplése során összesen ötször végzett az első ötben. 1986-ban a két győzelem mellett a dobogó második fokára állhatott fel, 1987-ben pedig harmadik lett.

Az asseni Classic GP-n a rajongók többek között legendás Forma-1-es autókat, valamint autentikus GP- és Superbike-gépeket is megtekinthetnek. Jegyek online kaphatók, az árak 15 eurótól indulnak. Szombatra vagy vasárnapra 30 euró a belépő, a mindhárom napra szóló előfizetés 49,50 euróba kerül.