2024. április 24. 17:05
KezdőlapMotoGPMarc Márquez elismerte: Rossi volt a mérce számára, és sajnálja, amit vele...

Marc Márquez elismerte: Rossi volt a mérce számára, és sajnálja, amit vele tett

Marc Márquez visszatekintett egy hibára, amit a Valentino Rossival folytatott viszálya során követett el, és elárulta, hogy ez volt az utolsó alkalom, amikor beszéltek egymással.

A rivalizálásukat Marc Márquez új dokumentumsorozata miatt vették ismét górcső alá, amelyben karrierje minden aspektusát részletezi, beleértve a MotoGP-s versenyzőtársaival való kapcsolatát is.

Úgy véli, Rossi szándékosan lökte le őt a motorjáról Sepangban 2015-ben, és nevetségesnek tartotta riválisa vádjait, miszerint szándékosan segítette Jorge Lorenzót, de a 2018-as hibáját elismerte Rossival szemben.

„A 2018-as argentin futam óta nem beszéltem vele. Igen, igaz, én hibáztam. A motorozásban előfordul, hogy a határon kell előzni, és ezt nem mindig tudjuk kontroll alatt tartani. Ez minden kategóriában előfordul. Az ominózus előzés közben megbicsaklott az első kerekem, nekiütköztem, ő pedig elesett. Megbüntettek érte, én pedig bocsánatot kértem, de ő megvádolt engem, olyannyira durván, hogy onnantól kezdve azt mondtam, hogy nem akarok tudni semmiről.”

A Honda Marc Márquez tehetségére alapozná a sikert?

Márquezt a rajtnál történt incidens miatt áthajtásos büntetésre ítélték, így a 19. helyre esett vissza, innen kezdte meg a felzárkózást. Egészen a hetedik helyig jutott a mezőnyben, Rossi mögé érkezett meg, és egy túlságosan agresszív előzéssel próbálkozott. Rossi bukott, Márquez 30 másodperces büntetést kapott.

Márquez és csapata a futamot követően Rossi garázsa felé vette az irányt, hogy bocsánatot kérjenek, de Rossiék ebből nem kértek. Az olasz klasszis azt mondta a riportereknek, hogy nem érzi magát biztonságban, ha Márquez mellett versenyez.

„Rengeteget tanultam Valentinótól, és általában véve ő volt a mérce a motorozásban” – mondta Márquez.

„Az évek során megtanultam, hogy nem lehetsz jóban mindenkivel. Valentinóval voltak jó és rossz idők, és most mindenki a saját útját járja. Ez velem is meg fog történni, ez az élet rendje. Eljön az idő, amikor jön egy fiatalember, aki legyőz, és nem tudsz majd mit tenni ellene. Először nehéz lesz ezt megemészteni.”