2024. március 28. 16:37
KezdőlapMotoGPA királykategória egyetlen újonca szerint ez kell ahhoz, hogy megtudja hol a...

A királykategória egyetlen újonca szerint ez kell ahhoz, hogy megtudja hol a határ a MotoGP-motoron

Augusto Fernández laikusok számára igen meglepő kijelentést tett, ami a versenyzőknek a természetes tanulási folyamat része.

A Moto2 2022-es világbajnoka, Augusto Fernández az idei évben debütál a királykategóriában. A GASGAS csapatbemutatója után több témával kapcsolatban kifejtette véleményét az újonc.

Lehullt a lepel a MotoGP-újonc csapatról is – egy újabb vörös motorral bővült a rajtrács (GALÉRIA)

A feljutás után az első időszak a tanulásról szól, hiszen egy Moto2 és MotoGP versenygép között óriási a különbség, máshol vannak a határok is. „Néhányszor buknom kell, hogy megtudjam a határt. Remélhetőleg nem lesznek nagy esések” – mondta a világbajnok.

A versenyzőnek át kell alakítani eddigi vezetési stílusát is ahhoz, hogy a MotoGP-ben is sikereket tudjon elérni. „A fékezésben már az átlagnál vagyok. Mindig is a nagy kanyarsebesség volt az erősségem, de ez a vezetési stílus nem működik olyan jól a GASGAS-on. A stop-and-go stílust kell megtanulnom.”

Még kevés tapasztalattal rendelkezik MotoGP gépével kapcsolatban, de már most tudja, hogy nehéz lenne visszatérni egy Moto2-es versenygépre. „Furcsa lenne újra Moto2-es motoron ülni. A Moto2-es Kalex-szel sokkal gyorsabban eléri az ember a határt. Ha egyszer megszokod a magas MotoGP-s limitet, nem lesz könnyű megtalálni a határt a Moto2-ben.”

Fernández gyorsan megbarátkozott a MotoGP versenygéppel. „Sokkal jobban élvezem a MotoGP-motort, mert jobban illik a testméretemhez, és a csomag összességében, valamint a motor és a fékek is sokkal jobbak.”

A spanyol világbajnok visszatekintett a Moto2-re is, és elárulta, hogy ő kit tart a legnagyobb esélyesnek a kategóriában. „Sok gyors versenyző van a rajtnál. Ogura, Acosta, Vietti, Alonso és Arbolino is esélyes a bajnoki címre. De én Pedróra fogadok. Tavaly nagyon gyors volt, csak az állandóság hiányzott belőle.”