2024. március 29. 05:36
KezdőlapMoto2Súlyosan megsérült a világbajnok, műtét vár rá a szezonkezdés helyett

Súlyosan megsérült a világbajnok, műtét vár rá a szezonkezdés helyett

A Moto3-as világbajnok Izan Guevara kihagyja a Moto2-es újonc szezonjának első futamait. Helyettese a MotoE-ben versenyző Jordi Torres lesz Portimãóban és Argentínában.

Izan Guevara a tél folyamán szalagszakadást szenvedett a jobb csuklójában, majd a Moto2 téli tesztjein láthatóan küszködött, és a portimãói teszten sem teljesített jól. Hogy a fájdalom okát kiderítsék, a 18 éves mallorcai ezt követően orvosi vizsgálatokon esett át, amelyek krónikus rekeszszindrómát és a csuklóban található háromszögletű fibrocartilaginus komplex, egy rostos porckorong szalagsérülését mutatták ki. A 2022-es Moto3-világbajnok nem ússza meg a műtétet, még a héten kés alá fekszik. Legkorábban április közepén, Texasban gurulhat pályára.

Helyettesét is kijelölték, aki nem más lesz, mint a kétszeres MotoE-világkupa győztes Jordi Torres. A 35 éves pilóta 2011 és 2014 között 4 szezonon keresztül versenyzett a Moto2-ben, jelenleg a MotoE-ben rója a köröket az Aspar csapat színeiben.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Aspar Team (@asparteam) által megosztott bejegyzés

„Minden más, mint tíz évvel ezelőtt. Úgy tekintek erre, mint tapasztalatszerzésre és több edzésre a MotoE világbajnokságra. Ez egy nagy kihívás, és furcsa lesz visszatérni a középső géposztályba, de ez segíteni fog abban, hogy a MotoE-ben a célom felé haladjak.” – mondta Torres.

Több sérült versenyző is volt a kategóriákban. Róluk jó hírek érkeztek: a Portimãóban balesetet szenvedő Fabio Di Giannantonio, a műtéten átesett Aleix Espargaró és a Moto3-as Lorenzo Fellon megkapta az orvosi engedélyt a versenyzésre.

Ai Ogura már nem ilyen szerencsés, ő sem lesz ott a szezonnyitón korábbi sérülése miatt.

„Sajnos nem tudok versenyezni Portugáliában. Néhány hete buktam edzésen, és sérülést szereztem a bal csuklómon, ami a vártnál hosszabb felépülést igényel. Inkább nem kockáztatok, és nem indulok ezen a versenyen, hogy megpróbáljak minél hamarabb, valószínűleg Argentínára visszatérni. Most ez a tervünk. Meglátjuk, mikor tudok újra indulni” – mondta Ogura.