back to top
2024. július 27. 04:54
KezdőlapMotoGPA korábbi világbajnok elmondta, hol tartanak most a Yamahával

A korábbi világbajnok elmondta, hol tartanak most a Yamahával

Fabio Quartararo előszezonja felemásra sikerült. A francia versenyző az előrelépés ellenére hangsúlyozta, hogy még sok munka vár rájuk, ha fel akarja venni a versenyt a Ducatikkal.

A Yamaha próbált sztárversenyzője kedvére tenni és javítani a motor csúcssebességén. A franciának azonban Sepangban és Portimãóban is akadtak gondjai. „Elsősorban a motoron javítottunk, ezt kértem. Bár a csapat keményen dolgozik, még mindig messze vagyunk attól, ahol a motorral lennünk kellene” mondta a francia pilóta.

A korábbi világbajnok szenved, idén nem a végsebesség a Yamaha legnagyobb problémája

Portimãóban a második tesztnapon találtak valamit, amivel Quartararo a harmadik helyre tudott odaérni. „A tesztelés utolsó napján sikerült egy remek köridőt futnom. De a Ducatihoz képest még mindig vannak lemaradásaink. Négy napot töltöttünk azzal, hogy megpróbáltuk megérteni az új alkatrészeket. De mivel ez nem működött, visszatértünk a 2022-es beállításaink alapbeállításaihoz, amivel rögtön jobban mentem. Nem tudom, hogy ez jó vagy rossz. Nagyjából ugyanabban a helyzetben vagyunk, mint tavaly, még akkor is, ha a végsebesség egy lépéssel előrébb van.”

Tudja, ha fel akarják venni a versenyt a Ducatikkal, még rengeteget kell dolgozniuk. „Előre kell lépnünk az év során. Azt hiszem, ez volt a gyenge pontunk az elmúlt években, mert a szezon eleje után nem kaptunk új alkatrészeket. Ha idén az élmezőnyben akarunk lenni, akkor fejlesztenünk kell év közben.”