2024. április 17. 00:45
KezdőlapMotoGPHiába a hiányosságok, a Yamaha sztárja sokkal nyugodtabb, mint tavaly

Hiába a hiányosságok, a Yamaha sztárja sokkal nyugodtabb, mint tavaly

Fabio Quartararo ismét a Yamaha egyetlen reményének bizonyult a portimãói hétvége első napján. Neki nincs stratégiája, egyszerűen csak olyan gyorsan motorozik, amilyen gyorsan csak tud ─ kommentálta teljesítményét a francia.

Fabio Quartararo elmondta, hogy az idei szezon előtt teljesen más volt a kiindulási alapja, mint amikor 2022-ben elkezdődött az idény.

„Egy évvel ezelőtt, a szezon kezdetén teljesen frusztrált voltam, mert a Yamaha gyár egyszerűen alig haladt előre az M1 fejlesztésével. Most már más a helyzet. Jó úton haladunk. Természetesen még mindig hiányoznak bizonyos dolgok, de jól haladunk” ─ kezdte a francia versenyző, szavait a SPEEDWEEK.com idézi.

Sérülést, furcsa hibát és meglepetéselsőt hozott a MotoGP második szabadedzése Portugáliában

Quartararo, aki a 2019-es szezon óta hűséges a japán gyárhoz, a pénteki edzésidők összesített listáján a hatodik helyen végzett.

„Állandóan a határon motoroztam. Stratégia nélkül. Nem tudom, pontosan hol vesztettem időt. Jelenleg egyszerűen nem vagyunk elég jók, a motor túl lassú, az eredmények pedig nem hazudnak.”

 „A mai sprint nagyon kemény lesz számunkra. Jelenleg nagyon nehezen tudunk előzési pozícióba kerülni a sok Ducatival szemben, de most több erőnk van, mint 2022-ben, így talán egy kicsit könnyebb lesz. A vasárnapi teljes távon biztosan jobb esélyeink lesznek, mint a ma délután 3 órakor kezdődő sprintben. Ezért is várom sokkal jobban a vasárnapi futamot. Azt hiszem, ott jobb esélyeim lesznek.”