2024. április 23. 18:49
KezdőlapMotoGPA KTM újonca hálás, amiért új csapata elviselte azt a sok hülyeséget,...

A KTM újonca hálás, amiért új csapata elviselte azt a sok hülyeséget, amit a nyakukba zúdított

Jack Miller köszönetet mondott a KTM mérnökeinek, miután Portimãóban a legjobb időt érte el.

A sepangi és portimãói teszteredmények után senki sem gondolta volna, hogy Red Bull KTM újonca, Jack Miller a legjobb időt fogja elérni egy olyan edzésen, amelyet kétszer is megszakítottak piros zászlóval.

„Őszintén szólva, én is ugyanúgy meglepődtem, mint mindenki más. Nem számítottam 1:37,7-es időre. Az egyetlen célunk az volt, hogy az első tízbe kerüljünk, és egyenesen a Q2-be jussunk. Ez sikerült, de rendkívül keményen dolgoztunk, és amikor azt mondom, hogy „mi”, akkor elsősorban a mérnökökre gondolok. Én nem csináltam semmit, a négy hónap nagy részét Ausztráliában töltöttem. A mérnökök mindent meghallgattak, amit mondtam nekik. Megszívlelték az észrevételeimet, a kívánságaimat és a kéréseimet. Nagy lépést tettünk az új motorral és az új futóművel is.”

Sérülést, furcsa hibát és meglepetéselsőt hozott a MotoGP második szabadedzése Portugáliában

„Az edzésen egyre nyilvánvalóbbá vált, hogy ez a motor most már megfelel az elvárásaimnak. Sikerült jobban megismernem a gép erősségeit, tudom terhelni az elejét, ezt minden körben és minden kanyarban érzem. A KTM tényleg elképesztő érzést ad. Lehetővé tette, hogy elkerüljem a bukásokat és megfogjam a motort, amikor úgy éreztem, hogy ki fogok csúszni. Hatalmas köszönetet kell mondanom a mérnököknek és mindenkinek a KTM-nél. Hálás vagyok, hogy megadták nekem ezt a lehetőséget, és nem csak ezt. Annak is örülök, hogy figyeltek rám, amikor azt a sok hülyeséget a nyakukba zúdítottam, amit a Ducatinál tanultam öt év alatt. Nem csak azért vettek alkalmaztak, mert olyan kedves srác vagyok, hanem azért is, mert hoztam némi know-how-t a Ducatitól.”

„A KTM-nél éjjel-nappal gürcöltek, és soha nem vették rossz néven, amikor megállás nélkül panaszkodtam ugyanazokra a dolgokra. Tényleg mindent megtettek, hogy a szezon kezdete előtt minden kérésemet teljesítsék. Eddig egy csodálatos utazás volt a novemberi valenciai első tesztnaptól mostanáig. A motor azóta sokat változott jó irányba, de még rengeteg munka vár ránk.” ─ nyilatkozta Miller a SPEEDWEEK.com-nak.