2024. március 28. 23:58
KezdőlapMotoGPAz Apriliák maradtak az élen, Quartararo nem került be a legjobb tízbe...

Az Apriliák maradtak az élen, Quartararo nem került be a legjobb tízbe Argentínában

Ismét taroltak az Apriliák Argentínában. Fabio Quartararo hiába igyekezett, végül nem jutott be a Q2-be.

A MotoGP mezőnye felhős időben vágott neki a pénteki nap második edzésének. Olyan nagy nevek nem szerepeltek előzetesen az első tízben, mint Fabio Quartararo, Jack Miller, vagy éppen Joan Mir.

15 perc elteltével Pecco Bagnaia került a nem túl megnyugtatónak mondható 10. helyre, de Quartararónak sikerült két helyet javítania, így a 13. pozícióba lépett előre miközben csapattársa, Franco Morbidelli a nyolcadik idővel szerepelt.

Pár perccel később Augusto Fernández bukott az egyes kanyarban, elment a motorja eleje és a kavicságyban találta magát. A spanyol versenyző szerencsére sérülés nélkül megúszta az esetet. Eközben Álex Rins lépett fel az ötödik helyre. 15 versenyző rendelkezett egy másodpercen belüli köridővel.

Álex Rins javításával Pecco Bagnaia kiszorult az első tízből, de az olasz azonnal reagált, és feljött a nyolcadik helyre. Így Franco Morbidelli került a veszélyzónába.

15 perccel a vége előtt Marco Bezzecchi javított egy hatalmasat, így a harmadik helyre lépett előre, Morbidelli szorult ki ezáltal az első tízből. Megkezdődött tehát az edzés hajrája, Pecco Bagnaia vette át a vezetést a két Aprilia-versenyző előtt.

Maverick Viñales, majd Bezzecchi váltotta egymást az élen, Luca Marini pedig feljött a harmadik helyre. 10 perccel a vége előtt mindkét gyári Yamaha top 10-en kívülre szorult. A mezőny nagy része az utolsó kifutás előtt begurult a bokszba. Quartararo rendkívül idegesen érkezett vissza a Yamaha-garázsba.

Jack Miller tért vissza először a pályára, és azonnal hozta a narancssárga szektorokat, ám végül nem sikerült javítania, maradt a 12. helyen. Quartararo hasonlóan kezdte az első mért körét, szeretett volna előrébb jönni a 15. helyről, ami összejött ugyan, de még így sem sikerült neki a legjobb tízbe kerülni. Morbidellinek viszont igen, a hetedik helyre lépett előre.

Viñales eközben visszavette a vezetést, Quartararo pedig újra megpróbálkozott egy gyorsabb körrel, de ismét csak a 12. helyre tudott előre jönni. Aleix Espargaró érkezett, és letaszította a trónról csapattársát.

Takaaki Nakagami javításával Álex Márquez kiszorult a legjobb tízből. Quartararo hiába igyekezett, a 14. helyen fejezte be a pénteki napot. Az Apriliák ismét taroltak.

Az edzés végeredménye: